I det fynske folks tjeneste

Anker Boye afviser anklager

I dagens udgave af B.T. bliver den socialdemokratisk borgmesterkandidat Anker Boye beskyldt for at tale usandt. Det er fornærmende og direkte forkert, siger Anker Boye.

02:38

Anker Boye afviser anklager fra avisen B.T.

1 af 2

Avisen B.T. skriver tirsdag, at det er LO Odense, der har udformet det valgprogram, som Socialdemokraterne går til byrådsvalg på til november.

Men Anker Boye forklarer, at han er tilforordnet LO's bestyrelse for Socialdemokraterne, og at han har været med til at diskutere indholdet af aftalen længe før den blev skrevet og efterfølgende rettet og underskrevet af de politiske partier.

- Det er meget fornærmende og direkte forkerte anklager, vi bliver udsat for. Jeg har været med i hele processen om denne aftale, og jeg er virkelig godt tilfreds med indholdet, som jeg i den grad mener er god socialdemokratisk politik. At de andre aftalepartnere også kan se sig selv i den, det er jo kun dejligt, det vidner om, at vi har værdier til fælles, siger Anker Boye.

LO-Odenses formand afviser kritikken

LO-Odenses formand, Helle Nielsen afviser også kritikken.

- Socialdemokraterne har været med i udarbejdelsen af aftalen, og derfor kan de selvfølgelig også se sig selv i den. Ellers havde de jo heller ikke skrevet under. Det er jo ikke LO, der dikterer partierne, hvad de skal mene. Vi har haft en god dialog om indholdet, og vi har den vej igennem fundet nogle områder, hvor vi alle var enige, siger Helle Nielsen.

Helle Nielsen finder det hyklerisk, at de borgerlige partier angriber fagbevægelsen for deres aftale.

- De borgerlige partier, herunder Jan Boye, får så utrolig mange penge af erhvervslivet, men modsat os, så skjuler de det. Vi får ikke at vide, hvem der giver, hvor meget de giver, eller hvad de får igen. Vi har modsat lagt alt åbent frem, så vores medlemmer kan se, at vores samarbejde med S, SF og Enhedslisten gavner deres hverdag, siger Helle Nielsen.