Anker Boye tjener mest

Odense-rådmand Anker Boye er den kommunalpolitiker i Danmark som sammenlagt har den højeste indtægt fra forskellige kommunale bestyrelsesposter.

Topfolkene i Kommunernes Landsforening er de lokalpolitikere, der tjener mest på bestyrelsesarbejde. Top tre scorer alle over en halv million kroner.

Mere end en trekvart million kroner eller helt præcis 763.892 om året. Så meget får Anker Boye (S), rådmand i Odense, for at sidde i bestyrelser ved siden af Odense Byråd.

Han er dermed den kommunalpolitiker, der får det højeste samlede vederlag i Danmark, viser en opgørelse fra Ritzau.

Opgørelsen er lavet på baggrund af oplysninger fra kommunerne, der som noget nyt skal offentliggøre, hvor meget kommunalpolitikerne tjener på at sidde i bestyrelser i deres egenskab af at være politikere. Ofte også kaldet "gnaveben".

Anker Boye er næstformand i Kommunernes Landsforening (KL). De tre øverste på top ti listen over de bedste "ben" er alle topfolk i KL. Nummer to på listen er KL-formand og Rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V) med godt 690.000 kroner, og nummer tre er Frederiksberg-borgmester Mads Lebech (K), der er KL's topforhandler i de
igangværende overenskomstforhandlinger. Han får 610.000 kroner.

Odenses borgmester, Jan Boye, ligger som nummer ni på listen over de bedst betalte kommunalpolitikere. Ud over sin borgmesterløn får han 322.688 kroner om året for forskellige bestyrelsesposter.

Se opgørelses over Anker Boyes vederlag