Anker Boye: Vi vil gennemføre aftalen

Odenses Borgmester Anker Boye satser på at kunne gennemføre aftalen - også hvis det kun er med et snævert flertal.

Lærerne i Odense kan se frem til fem ugentlige hjemmetider, 10 tvungne akademidage og mere fleksible ydertimer.  

Det var blandt andet det, der i dag blev præsenteret til et pressemøde, hvor blandt andre Odenses Borgmester Anker Boye og Susanne Crawley, der er Børne - og Ungerådmand, deltog.   

- Der er et flertal for denne her aftale, og jeg vil gennemføre den med det, siger Anker Boye, Borgmester, Odense, Soc.dem.  

Aftalen blev nemlig præsenteret under et pressemøde i dag, men den skal behandles ved et byrådsmøde på onsdag. 

Skolerne har været hårdt prøvet, og det har vores lærer også. Og det er dem, vi er afhængige af for at give vores børn den bedste undervisning, siger Anker Boye. 

Føler du dig overbevist om at den aftale, der nu er indgået, at den er i overenstemmelse med den byrådsbeslutning, der var den 10. februar, hvor et enigt byråd sagde, at man blandt andet med en aftale ikke måtte gribe ind i skolelederenes ledelsesrum? 

- Denne her aftale giver lærerne en mulighed for at tilrettelægge deres arbejdstid suverænt selvstændigt, men lederen har retten til, at hvis der sker noget, og man er nødt til at ændre på forberedelsestiden, så er det lederen, der bestemmer, at lærerne skal flytte sig og indrette sig efter lederens behov, forklarer Borgmester Anker Boye.