I det fynske folks tjeneste

Anker Boye: Vi vil savne Jan

Læs Odenses borgmesters mindeord til Jan Boye.

Anker Boye og Jan Boye sammen. Arkivfoto.

Han var engageret, en dygtig politiker og en kærlig mand og far.

Det er nogle af de ting, Odenses borgmester Anker Boye skriver i sit mindeord til Rådmand Jan Boye, på vegne af Odense Byråd:

- Det er med stor sorg, vi i Odense Byråd har modtaget meddelelsen om Jan Boyes alt for tidlige død.

Vi kendte Jan Boye som borgmester, rådmand og en vellidt, engageret og dygtig kollega i byrådet.

Jan kom direkte ind som borgmester, og havde ikke erfaring fra byrådet. Han blev dermed et friskt pust - både som politiker og som menneske. Omgangstonen var uformel, åben, positiv og direkte.

Fra sin tid som amtsborgmester var Jan Boye kendt for sin evne til at samle folk og skabe brede forlig. Denne evne tog han med sig ind i byrådet, og fik for første gang nogensinde vedtaget et budgetforlig, hvor alle byrådets partier var med. Det var vigtigt for Jan at samarbejde, bygge broer og skabe konsensus.

Jan var enormt engageret i sit arbejde, han var energisk, og hvor andre indimellem kunne miste pusten, havde Jan et ekstra gear. Han var altid flittig, velforberedt og ivrig. Og så var Jan et synligt menneske, der kom ud og frem med tingene. Klar i både ord og handling. Denne klarhed gjaldt, om man var enig eller uenig, og det satte vi stor pris på.

Jan kunne gennemskue sagerne og han kunne skære igennem, når han ville. Jan var resultatorienteret og konkret. Han ville ændre det kommunale image, ikke mindst overfor erhvervslivet, og han lykkedes med mange vigtige tiltag på den front.

Et af de vigtigste konkrete projekter for Jan blev omdannelsen af Thomas B. Thrigesgade til et nyt rum i byen. Dette kæmpede han for, både på de ydre og de indre linier, og han holdt fast, også når det så endog særdeles vanskeligt ud. Han havde en klar vision for området, og det er synd, han ikke ser det stå færdigt.

Jan Boyes ansatte mister en chef, der både var humoristisk og lyttende. Mange følte, de kunne komme til ham med problemer af både faglig og personlig karakter.

Jan udviste enorm tillid til sine medarbejdere og bakkede dem op. Han var støttende og omsorgsfuld som chef.

Byrådsarbejdet var èn ting - men det sociale var også vigtigt. Vi skulle have det godt, og vi skulle have en god omgangstone. Jan var i høj grad også et socialt menneske med et godt humør, og vi kommer til at savne ham.

Jan lagde enorme mængder energi i det, han beskæftigede sig med, om det var håndbold eller politik. Men koblingen til hans familie, og kommunikationen med dem, der stod ham allernærmest, var fuldstændigt afgørende for ham. De betød alt for ham, og han var meget opmærksom på sin kone og børnene, han var påpasselig og kærlig overfor sine kæreste.