Anker: Jeg genopstiller gerne som borgmester

Odenses borgmester Anker Boye er tilsyneladende klar til at tage fire år mere som borgmester, når denne valgperiode er slut med 2017.

Ønsket kom frem i forbindelse med kommunens nytårskur, der blev afholdt torsdag eftermiddag. Her fortalte Anker Boye om de mange byomdannelsesplaner, der ligger foran byen.

På TV 2/FYN-reporter Signe Wolthers spørgsmål, om hvorvidt Anker Boye gerne vil indvie letbanen og omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade "som borgmester", når projekterne er færdig i 2020, svarede han:

- Ja, det vil jeg da gerne, men det er op til byens borgere at bestemme det.

Anker Boye afviste ellers i september over for Fyens Stiftstidende, at han har besluttet sig for at genopstille. Det var i forbindelse med den meget omtalte telefonsag.

- Det er noget, jeg taler med mit parti om. Jeg har ikke langsigtede planer ud over en valgperiode. Og denne sag har ikke fået mig til at drage nogen konklusioner om min fremtid, om jeg har lyst til at stille mig til rådgiehd for endnu en valgperiode, sagde han til avisen den 3.9.2014.

TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, er dog heller ikke sen til at gribe fat i de nye toner fra Anker Boye.

- Jeg spidsede øre, da jeg hørte det. Det han siger er, at det vil han gerne HVIS byens borgere VIL. Og det forudsætter jo, at Anker Boye stiller op. Og når han udtaler sig som han gør nu, må vi forvente, at han har besluttet sig for, at han gerne vil opstille, siger Jesper Buch.

Det er dog stadig op til partiet, om det vil opstille Anker Boye en gang til.