I det fynske folks tjeneste

Anker: Venstre flakker rundt

Venstre i Odense springer nu fra forliget om lukning af Thomas B Trigesgade, og det møder kritik fra begge lejre i byrådet.

01:55

1 af 2

Venstres tre medlemmer af byrådet har længe talt imod forliget om lukning af Thomas B. Thrigesgade, selvom de selv har været en del af aftalen i tre år. Nu melder partiet officielt ud, at de ikke længere er en del af den store byfornyelsesplan.

- Det er ikke særlig overraskende, og det da fint, at Venstre nu officielt melder ud, at de flakker rundt og ikke ved, hvad de mener om byens fremtid, siger Odenses borgmester, Anker Boye(S).

Venstre mener dog ikke, at de flakker rundt, men at de har lyttet til borgerne og lært af fakta.

- Vi bør vente og se hvordan trafikken udvikler sig, når kanalforbindelsen kommer. Vi frygter, at bymidten kommer til at sygne hen og bliver lukket inde, og jeg håber at vores udmelding, kan være med til at flytte flertallet for aftalen, siger Jane Jegind fra Venstre.

Men foreløbig er der ikke noget der tyder på, at venstres udtræden af forliget får andre partier til at gå med.

- Vi er overraskede over denne udmelding. De var med til et møde i november, hvor Venstre sagde ja til en fortsættelse, siger Steen Møller fra De Konservative.

Enhedslisten tror, at Venstres udmelding handler om det forestående folketingsvalg.

- Det er beklageligt at de springer fra, når beslutningen nu var truffet i enighed, men det viser at Venstre er i panik og at vil forsøge hvad som helst op til et kommende folketingsvalg, siger Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten.

Efter planen bliver Thomas B. Thriges Gade lukket i 2014, når den nye kanalforbindelse åbner.