I det fynske folks tjeneste

Ankers kone fik også golfture

Den socialdemokratiske rådmand i Odense,  Anker Boye, har deltaget i flere betalte golfture end hidtil oplyst. Nu kræver Enhedslisten, at politikernes private gaver kommer frem frem i lyset.

01:48

I mindst to tilfælde har Anker Boye ladet et stort byggefirma betale for sin og hustruens golfture med efterfølgende midddage

1 af 2

Stort byggefirma betalte

I mindst to  tilfælde har Anker Boye ladet et stort byggefirma betale for sin og hustruens  golfture med efterfølgende midddage. Det skriver dagbladet BT, fredag.

Den ene tur blev betalt  af Lillebæltgruppen som står for byggeri af kommunens kulturhus til over 600 millioner.

Enhedslisten har fået nok

Enhedslisten Per berga Rasussen har fået nok.

- Det er meget vigtigt, som politiker at man helt åbent og offentligt lægger frem, hvem  man får betalt forskellige ting af, siger Per Berga til TV2/FYN.  
  
Det nye oplysninger kommer efter, at Anker Boye for flere dages siden måtte forklare om to andre  andre golfture betalt af et tysk IT-firma.

Opfordring: gør som i København

Enhedslisten i Odense opfordrer til, at man gør ligesom i Københavns Kommune, hvor politiekren spiller med åbne kort

På Københavns kommunens hjemmside offentligør man alt hvad politikerne modtager, såvel det de har fået af udbetalinger fra  kommuen og de gaver, som politkerne har fået fra private.

- Det er vitalt, at man kan se om der er sammenhæng mellem de politiske beslutninger, der bliver truffet og den personlig adfærd man har, siger Per Berga, til TV2 Fyn.  

Ville styrke sit netværk

Anker Boye har i følge BT ikke yderligere at sige om sine golfture, men skriver i en kortfattet kommentar, at han kun han har deltaget for at styrke sit netværk og derfor ikke har noget behov for at forsvare sig.