Anna og Anders købte sig ud af testkø: - Der var en times kø, og det ville jeg ikke vente på

Fra onsdag middag har det været muligt at blive spyttestet i Pentabases testbil - mod betaling. Den fynske virksomhed håber, at odenseanerne vil betale for at slippe for at stå i kø til en kviktest.

Onsdag eftermiddag havde den fynske virksomhed Pentabase for første gang kørt en testbil ud til kviktestkøen på Flakhaven i Odense for at tilbyde odenseanere en spyttest mod betaling, hvis de ikke gad stå i kø.

- Der var lang kø derovre (ved Flakhaven, red), og så kostede det kun 100 kroner, og så kunne jeg springe køen over, siger Anna Maria Tonnesen, der var en af de første, som blev tilbudt spyttesten.

quote Der var en times kø, og det ville jeg ikke vente på

Anna Maria Tonnesen

Det koster 198 kroner at blive testet hos Pentabase, men det var muligt at få halv pris onsdag.

Det er planen, at Pentabase vil køre testbilen rundt til de forskellige kviktestcentre i Odense for at se, om der er nogen, som hellere vil betale sig fra ikke at skulle vente på at blive testet.

Gad ikke vente i timelang kø

Anna Maria Tonnesen ærgrer sig over, at testkapaciteten ikke er højere på de offentlige testcentre, hvor det er gratis at blive testet.

- Der var en times kø, og det ville jeg ikke vente på, siger hun.

Anders Kollerup blev også spyttestet på Flakhaven, men han tvivler på, at han regelmæssigt vil benytte sig af muligheden for at betale for en hurtigere test, selv om han gjorde det i dag.

- Lige nu synes jeg, det var smart, for jeg vil egentlig gerne videre. Det løber op, hvis det er hver tredje dag, jeg skal betale 100 kroner. Det bliver hurtigt mange penge, siger Anders Kollerup.

quote Lige nu synes jeg, det var smart, for jeg vil egentlig gerne videre. Det løber op, hvis det er hver tredje dag, jeg skal betale 100 kroner

Anders Kollerup

Pentabase: Normalt svar inden for fire timer

Pentabase forsikrer, at spyttesten er sikker, og resultatet vil kunne bruges i coronapasset - på lige fod med coronatest fra det offentlige.

- Spyttesten er en fuldt anerkendt metode. Indsamlingsmetoden er anderledes, mens analyserne og alt på laboratorierne er det samme, siger operational direktør Claus Pedersen Blicher.

Testen foregår ved, at man spytter i en tragt og blander spytter med en særlig væske. De offentlige test foregår ved podning i næsen eller halsen.

- Man får normalt svar inden for fire timer, men fordi man bare kan komme ind fra gaden, lover vi svar inden klokken otte om aftenen samme dag, forklarer Claus Pedersen Blicher.

Bliver du pcr-testet på de offentlige testcentre, får du ofte først svaret dagen efter.

quote Man får normalt svar inden for fire timer, men fordi man bare kan komme ind fra gaden, lover vi svar inden klokken otte om aftenen samme dag

Claus Pedersen Blicher

Testen fra Pentabase er en selvprøvetagning, men hvis man har problemer med at tage den, kan man få hjælp af en sygeplejerske eller andet sundhedspersonale.