I det fynske folks tjeneste

Anni Fønsby: Det er som en dårlig film

Det var en veloplagt Anni Fønsby, som tirsdag mødte op til rufferi-ankesagen ved Østre Landsret i Odense.

01:14

Anni Fønsby - eller Brinch, som hun hedder nu - blev i byretten dømt for omfattende bordeldrift. Idag starter ankesagen i Østre Landsret i Odense. (Arkivbillede)

1 af 2

Vil frifindes for rufferi

Klokken 8.55 kører en sort Cayenne Turbo op foran Retten i Odense. Straks stiger en dame ud med en lyserød paraply og skynder sig over og åbner døren for Anni Fønsby.

- Det er som at være med i en dårlig film, siger dagens absolutte hovedrolleindehaver, Anni Fønsby, da hun kæmper sig vej gennem det fremmødte hav af pressefolk.

På grå stilethæle træder hun over de regnvåde brosten på vej til ankesagen i Østre Landsret i Odense.

Her skal hun forsøge at overbevise dommerne om, at hun skal frifindes for rufferi. I byretten blev hun dømt for omfattende bordeldrift. Hun fik to års ubetinget fængselsstraf og fik konfiskeret godt seks millioner kroner.

Erik er ikke med

- Jeg håber på, at dommerne er mere kompetente, siger Anni Fønsby før dagens retsmøde begynder.

Anni Fønsby er dels kendt for sin fortid som nøgenmodel og bordelmutter, som hun modtog dom for i 2005. Men mest kendt er hun for sit ægteskab med millionæren Erik Damgaard.

Han er ikke mødt frem i retten, men det er ifølge Anni Fønsby i fælles overensstemmelse.

- Han støtter mig hjemmefra, siger Anni Fønsby.

Skat vidner for Fønsby

Anni Fønsby håber, at hun kan overbevise dommerne i Østre Landsret om, at hun ikke har begået noget ulovligt.

- Jeg vil føre vidner fra Skat og politiet, som har rådgivet mig siden 2005. Netop fordi jeg ikke ville begå noget ulovligt, siger Anni Fønsby inden dagens retsmøde.

Der er afsat 11 retsdage til den omfattende sag, som handler om omfattende bordeldrift fra 2005-2009 i blandt andet Odense, Ringsted og Randers.