Antallet af indbrud i Vollsmose stiger

Rapport om Vollsmose viser, at der er flere indbrud i Odense-bydelen, mens den øvrige kriminalitet er uændret.

Der er sket en stigning på over 30 procent i anmeldt kriminalitet i Odense-bydelen Vollsmose fra 2010 til 2011. Men stigningen er langt fra entydig, da det især dækker over langt flere indbrud.

Det viser en rapport om projektet "Hotspot Vollsmose", som har sat fokus på problemerne i bydelen, siden der i efteråret 2010 blandt andet blev kastet en molotovcocktail efter en politibil.

Antallet af indbrud er næsten fordoblet fra 2010 til 2011, men alligevel er der væsentlige nuancer i tallene, siger byrådspolitiker Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, som også sidder i Folketinget.

- Stigningen er voldsom i november og december, fordi der var en indbrudsbølge i Vollsmose. Der var nogle hashvrag og hashhandlere med hashbuler, og de skulle have penge til narko, og dem fandt de så rundt om hjørnet, siger han.

- Vi kan ikke konkludere noget entydigt ud fra et par måneder i 2011, siger Alex Ahrendtsen.

Rapporten viser, at der også er en lille stigning i anmeldelser om narkotika fra 2010 til 2011, lidt flere overtrædelser af våbenloven, mens vold og trusler er stort set uændret og der har været færre røverier.

- Vollsmose har været inde i en positiv udvikling, hvis vi ser bort fra banderne og bøllerne, som er i en kategori for sig, siger han.

Han mener, at Vollsmose har været inde i en god udvikling siden episoderne i 2010 helt frem til i mandags, hvor en mand blev skudt og stukket med kniv, og skadestuen i Odense efterfølgende blev stormet af 60-80 personer.

- Vollsmose bliver slået tilbage hver gang bøllerne og banderne de ruller sig ud. Der var noget af det samme for to år siden, for fem år siden, for otte år siden og for ti år siden, siger han.

- Der skal to ting til: Dem uden statsborgerskab, der begår grov kriminalitet, skal ud af landet og banderne skal flyttes ud af Vollsmose og have zoneforbud, siger Alex Ahrendtsen.