Araz Khan raser over stjålne valgbannere: - Det gør mig så frustreret og sur

Onsdag var Araz Khans tre valgbannere ved rundkørslen på Rødegårdsvej i Odense forsvundet. Det tyder ifølge politikeren på hærvæk.

Venstrepolitikeren Araz Khan må igen være vidne til, at nogen har forsøgt at ødelægge dele af sin valgkampagne her i kommunalvalget. Det sker med mindre end én uge op til valgdagen. 

Araz Khan havde tre større valgbannere hængende ved rundkørslen på Rødegårdsvej i Odense. Men onsdag eftermiddag omkring klokken 17.15 var de alle tre pludselig forsvundet fra deres plads.

- Det er rigtig træls. Det er mange penge, som jeg har smidt i det, og de er samtidig blevet fjernet lige akkurat op til valget. Helt overordnet er det træls for mig, men det er også helt generelt et demokratisk problem. Det er så nedværdigende for demokratiet, siger Araz Khan, der stiller op for Venstre.

De tre valgbannere har hængt ved rundkørslen siden 23. oktober, der er dagen for, hvornår man måtte hænge valgplakater til kommunalvalget op i gader og stræder. 

Araz Khan bliver orienteret om et valgbanner, der delvist er revet ned tidligere på dagen onsdag eftermiddag. 

Omkring klokken 16.40 fortæller han, at alle tre valgbannere fortsat er der, mens de en halv time senere er forsvundet, og det virker for venstrepolitikeren som planlagt.

Tyder på hærværk

Araz Khan har været i kontakt med flere myndigheder om de forsvundne bannere. 

Hverken politiet, Odense Kommune eller Vejdirektoratet kender til bannernes forsvinden, og det tyder altså ikke på, de er taget ned af lovmæssige hensyn. 

Venstrepolitikeren kan derfor ikke udlede andet end hærværk, fortæller han og uddyber:

- Da jeg talte med politiet, så mente de, at det tydede på hærværk. De spurgte, om jeg ville anmelde det. Jeg sagde "nej", for jeg kan ikke råde bod på det nu. Jeg kan alligevel nå at få nye bannere inden valget, og jeg vil ikke udnytte politiets ressourcer på det, siger han.

- Det gør mig så frustreret og sur. Jeg synes, at det er noget svineri, fordi jeg og frivillige bruger så sindsygt mange timer i det her, og det skal ikke munde ud i hærværk, siger Araz Khan.

quote Jeg synes, at det var dråben i en forstand, at mine valgplakater og kampagner bliver revet ned, tegnet på og bliver stjålet. Det er nærmest blevet helt kutyme

Araz Khan

Ikke første gang

Det er heller ikke første gang, at Araz Khan som politiker udsættes for hærværk i forbindelse med en valgkamp.

Også i valgkampens start blev mindst en af hans valgplakater udsat for hærværk. Her havde personer klistret et stykke papir med teksten ”Skadedyr” hen over øjnene på hans portræt. 

Han har også ved en tidligere valgkamp oplevet at få klippet øjnene ud på et af hans daværende bannere.

Når hærværk bliver politisk motiveret, kan det i allerværste tilfælde give op til seks år fængsel. Ifølge straffelovens paragraf 81 nummer 7 er det en skærpende omstændighed, hvis der laves hærværk mod en valgplakat i forhold til en almindelig hærværk.

- Det er en demokratisk trussel

Araz Khan ser hærværket mod hans valgplakater og bannere som værende et generelt demokratisk problem. Det er samtidig også mange penge og ikke mindst timer, som han og frivillige har lagt i valgkampen.

- Jeg synes, at det var dråben i en forstand, at mine valgplakater og kampagner bliver revet ned, tegnet på og bliver stjålet. Det er nærmest blevet helt kutyme, og det er ikke i orden, siger Araz Khan.

- Det er en demokratisk trussel. Jeg vil ikke lade nogen tie mig ihjel, for den sejr skal de ikke have. Vi må ikke tage demokratiet forgivet.

Hvis nogen har set eller hørt noget, der kan relateres til de tre valgbanneres forsvinden, så hører byrådskandidat Araz Khan gerne nærmere.   

261879-8ced7582.jpeg
261879-8ced7582.jpeg
V
Venstre
Araz Khan
Født 28/10/1981