Arbejdsgruppe jagter kandidat

De konservative i Odense skal ud at finde en ny borgmesterkandidat. Spekulationerne om hvem det kan blive er allerede igang.

Mandag bebudede de konservative i Odense, at man vil søge en ny borgmesterkandidat udenfor byrådsgruppen.

Næppe var det sagt, før gætterierne begyndte.

Tidligere byrådsmedlem og folketingsmedlem Vivi Kier vil ikke udtale sig før Jan Boye er begravet.

Mangeårigt partimedlem og partiets grå eminence på Fyn, Niels Jørgen Langkilde kunne være et emne, men har ingen ambition om det.

- Jeg har rigtig mange opgaver i forbindelse med mit arbejde, og det matcher ikke det meget hårde arbejde, det er at være politiker, siger det tidligere folketingsmedlem for De Konservative Niels Jørgen Langkilde.
Heller ikke tidligere partiformand og minister, Bendt Bendtsen er interesseret.

- Jeg har sidder 10 år i Odense Byråd, syv år i Folketinget og er nu valgt til EU-parlamentet. Jeg står ikke til rådighed til den post, lyder det fra Bent Bendtsen.

Partiet vil snarest nedsætte en arbejdsgruppe, som ventes at gå efter en markant person med lederevner. Men man vil gå forsigtigt frem.

- Hvis en erhvervsleder eller en offentlig leder melder ud, at de er interesseret i at blive borgmesterkandidat, så vil de blive sat uden for indflydelse efter fem minutter. så det handler om at gå meget stille med dørene, siger Niels Jørgen Langkilde.