I det fynske folks tjeneste

Arbejdsskadesager samler støv

835 arbejdsskade sager ligger lige nu hos 3F i Odense og venter på en afklaring hos Arbejdsskadestyrelsen. - Der ligger mange sørgerlige skæbner i bunkerne, siger faglig sekretær hos 3F Transport, Odense, Knud Ravnborg

Venter mere end et år

3F har i disse dage travlt med at fortælle medier og politikere at sagsbenhandlingstiderne hos Arbejdsskadestyrelsen stadigvæk kan være meget lange.

Det sker efter arbejdsskadestyrelsens direktør Anne Lind Madsen forleden sagde til Fagbladet:

- Sidste år brugte vi mange kræfter på at få afviklet tunge sager, der var mere end to år gamle. Det påvirkede sagsbehandlingstiden negativt. Men vi fik antallet af sager halveret, og det er vi sådan set ret stolte af.

- Vi har 135 sager hos os i 3F Transport, Odense. De 100 er mere end et år gamle, siger faglig sekretær Knud Ravnborg.

Det harmonerer dårligt med arbejdsskadereformen fra 2004, som gav en etårs-frist til behandling af arbejdsskadesager.

Går fra hus og hjem

- Vi ser både folk blive skilt og gå fra hus og hjem i løbet af sådan en sagsbehandling. Det slider både psykisk og økonomisk at vente lang tid på en afgørelse, siger Knud Ravnborg

Hos kollegaen i 3F Industri, Odense ser billedet ikke bedre ud.

- Hos os venter folk mere i både to, tre og fire år. Vi oplever at sager der er undersøgt til bunds og ligger klar med speciallægeerklæringer først bliver afgjort efter et år, siger Søren Hansen, 3F Industri, Odense.

Søren Hansen sidder lige nu med 400 arbejdsskadesager.

Vestfynsk venten

Også på Vestfyn mærker 3F de lange sagsbehandlingstider.
Aktuelt har afdelingen 220 arbejdsskadesager.
De fleste er rejst i 2005 og ikke færdigbehanldet indenfor etårs fristen, oplyser socialrådgiver Elsa Knudsen til Nyhedsbrevet 3F.