I det fynske folks tjeneste

Årets dyreste juletræ: Par får stor regning for ulovlige træer

Et ægtepar fra Blommenslyst har plantet nåletræer på en 3.500 kvadratmeter stor grund, hvor der ikke må plantes nåletræer. Parret er nu blevet idømt en bøde hver på 15.000 kroner, men regningen løber langt højere op.

Et ægtepar er idømt bøder på 15.000 kroner hver for at tilplante et 3.500 kvadratmeter stort område med juletræer. Området er omfattet af naturbeskyttelsesloven.

I torsdags var et ægtepar fra Blommenslyst i retten, fordi de havde tilplantet 3.500 kvadratmeter jord, der er et såkaldt biologisk overdrev. Her må man ifølge naturbeskyttelseslovens §3 ikke foretage forandringer i den naturligt forekomne bevoksning.

Det er Odense Kommune, der har anmeldt parret for den ulovlige beplantning. Kommunens egne folk havde vurderet, at parret havde overtrådt naturbeskyttelsesloven, men parret krævede, at der kom eksterne syns- og skønsfolk på sagen.

- Det nedlagde jeg protest imod, men retten gav parret medhold, og derfor har der været eksterne syns- og skønsmænd ude og se på området, og de vurderede ligesom kommunen, at parret havde overtrådt naturbeskyttelseslovens §3, siger specialanklager ved Fyns Politi, Klaus Holten.

- Manden har fået en bøde på 15.000 kroner for den fysiske lovovertrædelse, altså at plante træerne, og hustruen, der står som den formelle ejer af grunden, har fået en tilsvarende bøde for ikke at efterkomme kommunens påbud om at få dem fjernet, siger Klaus Holten.

Dyr vurdering

Det skulle vise sig at være en dyr beslutning for parret at få den ekstra vurdering af, om det var på et biologisk overdrev, de havde plantet juletræerne på.

- Sådan nogle syns- og skønsfolk er nogle dyre herrer, og derfor skal parret også betale for deres vurdering, der løber op i 135.000 kroner. Og så kommer sagsomkostningerne oveni, siger Klaus Holten.

Ægteparret har til torsdag i næste uge til at beslutte, om de vil anke dommen. 

Læs også Pendler får fængselsstraf for at køre uden billet 114 gange