I det fynske folks tjeneste

Asger vild med Harry: - Sejt han overlevede dræberforbandelsen

Harry Potter er den eneste, der har overlevet dræberforbandelsen, og derfor er han så sej, mener Asger Thorbjørnsen, der for første gang er til festival i Odense.

00:22

Video: Jonas Mattson

Børnebøgerne om troldmanden Harry Potter er stadig et kæmpe hit herhjemme, selv om det er ti år siden, at den syvende og sidste bog i rækken udkom.

Torsdag blev årets Harry Potter Festival tryllet i gang i Odense, og Asger Thorbjørnsen var blandt de heldige, der havde sikret sig nogle af de eftertragtede billetter. 

Læs også Harry Potter Festival: Bygger quidditch-stadion i Kongens Have

- Jeg er stor fan af Harry Potter. Jeg synes, han er sej. Det er sejt, at han har overlevet dræberforbandelsen, siger 11-årige Asger Thorbjørnsen.

På den første festivaldag var han på Madam Malkins kappeværksted i gang med at sy sin egen kappe, som han skal bruge, når troldmænd og hekse skal vandre rundt i gaderne sammen med Dumbledore og de andre figurer fra universet.

Festival trækker folk uden for Fyn

Det er første gang, at Asger Thorbjørnsen deltager i festivalen. Han er taget hele vejen fra Aarhus for at komme med, og det er ikke usædvanligt, at den odenseanske eventyrfestival trækker besøgende udefra.

- Det er virkelig en festival, der trækker folk til udefra. Vi regner med, at omkring halvdelen kommer fra uden for Fyn, siger Søren Dahl Mortensen, der er projektleder på festivalen.

- Det er gået så godt, at der var udsolgt ret hurtigt. Selv lørdag fra 14 til 16, hvor festivalen er ved at lakke mod enden, er der også udsolgt, siger Eva Holm, der er leder på Madam Malkins kappeværksted.

Harry Potter Festival finder sted fra den 19. til 21. oktober og henvender sig især til børn mellem 8 og 12 år, men der er også mange aktiviteter for hele familien.