I det fynske folks tjeneste

Asmaa-debat sætter partiledelse på valg

Debatten om Asmaa Abdol-Hamids folketingskandidatur sætter hele partiets hovedbestyrelse på valg.

Debat Asmaa Abdol-Hamid sætter hele hovedbestyrelsen på valg.

Enhedslisten holdt søndag et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde for at fastlægge tid, sted og dagsorden for et ekstraordinært årsmøde.

Det ekstraordinære årsmøde skal afklare medlemmernes holdning til den nuværende kandidatliste.

Hovedbestyrelsen i EL skal også på valg

Men resultatet af hovedbestyrelsesmødet søndag blev, at det ikke kun er EL's folketingskandidater, der skal en ny tur gennem valgmøllen.

Hovedbestyrelsen i Enhedslisten er så også på valg, når venstrefløjspartiet den 17. november holder et ekstraordinært årsmøde.

Kritik fra Århus-afdeling

Det er netop hovedstyrelsen, der har indkaldt til det ekstraordinære årsmøde for at få en afklaring hos medlemmerne om, hvorvidt den kontroversielle muslimske kandidat Asmaa Abdol-Hamid skal være blandt Enhedslistens spidskandidater.

Partiets Århus-afdeling har kritiseret de 25 medlemmer af hovedstyrelsen for at ikke at stå fast på den kandidatliste, der blev vedtaget på årsmødet i maj, og ønskede derfor at afprøve bestyrelsens opbakning.

Under et møde i Demokratihuset på Vesterbro i København søndag eftermiddag sagde hovedbestyrelsens talsperson, Marianne Frederik, at hovedbestyrelsen også skal på valg til det ekstraordinære landsmøde.
 
Hun oplyste også, at resultatet af den ny urafstemning om partiets kandidatliste ligger klar den 11. november.