Asmaa: Jeg har ikke været på koranskole

Historien om at Asmaa Abdol-Hamid har været på "koran-skole" har skabt overskrifter i flere aviser i dag. Asmaa bekræfter, at hun har været på rejse til Yemen, men afviser, at hun har været på koranskole.

Asmaa Abdol-Hamid, der er folketingskandidat for Enhedslisten, har svært ved at forstå postyret om hendes Yemen-rejse.
-  Jeg har ikke været på Koran-skole, men på et Islam-kursus i Yemen for et år siden sammen med netværket Muslimer i Dialog, sådan som jeg i øvrigt tidligere har fortalt i Dagbladet information, skriver Asmaa i en kort meddelelse.

Taliban og terrorisme

- Koranskoler får folk til at tænke på Taliban og terrorisme, men der var sådan set bare tale om diskussioner om vores religion.
- Det bliver hele tiden antydet, at jeg skulle være i lommen på imamer og religiøse ledere. Hvorfor er det så svært at forstå, at jeg har mine egne holdninger og ikke er nikkedukke for nogen som helst, skriver Asmaa.

- På kurset i Yemen udfordrede jeg i øvrigt også normer, som jeg synes var urimelige. Jeg ville f.eks. ikke acceptere, at kvindelige deltagere skulle sidde bagerst i lokalet i mørke - eller at jeg skulle bære Niqab.
- At opleve de urimelige forhold for kvinderne i Yemen styrkede i øvrigt mine holdninger til vigtigheden af kampen for kvinders rettigheder, skriver Asmaa.

Forsøg på at mistænkeliggøre Asmaa

Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, mener, at historien er et forsøg på at mistænkeliggøre Asmaa Abdol-Hamid.
 - I sig selv er der ikke noget kontroversielt i artiklen, men at avisen føler trang til at kalde det en koranskole er en del af et systematisk forsøg på at mistænkeliggøre Asmaa, fordi man ved, at koranskole rimer på terrorisme, siger Per Clausen til Ritzau.

Talsmanden for Muslimer i Dialog, Zubair Butt Hussain, har ikke overfor Ritzau ønsket at kommentere formålet med eller indholdet på kurset, men henviser til foreningens hjemmeside. Her fremgår det, at kurset, som i år blev gennemført i perioden fra den 27. juni til den 12. august, havde til formål at give unge muslimer "indsigt i Islams grundbegreber, styrke deres tro, give dem redskaber til at arbejde med deres indre selv og fungere i et ikke-muslimsk samfund".