AXA Power er Danmarks Sundeste Virksomhed

Odense-virksomheden AXA Power, der laver strømforsyninger til fly, er netop kåret som Danmarks Sundeste Virksomhed 2013.

AXA Power har givet sundheden luft under vingerne og vinder på et stærkt motionsfokus samt en imponerende involvering af medarbejderne.

Sundhed på arbejdspladsen kræver en helt særlig indsats fra den øverste ledelse til den enkelte medarbejder.

Det ved man hos AXA Power, som derfor netop har fået prisen som Danmarks Sundeste Virksomhed 2013. Sundhedsminister Astrid Krag (SF) overrækker tirsdag prisen til AXA Power ved kåringen på Børsen.

- De mange virksomheder, der har deltaget i konkurrencen, har vist, at virksomhederne og erhvervslivet er klar til at tage ansvar i forhold til at skabe sunde rammer for deres medarbejdere. Det er utrolig positivt, for det er nødvendigt, at vi løfter opgaven i fælleskab, hvis vi danskere skal blive sundere. Jeg er særligt glad for, at AXA Power vinder konkurrencen i år, fordi de har sunde tilbud, som alle kan være med til. For hvis vi vil mindske uligheden i sundhed, er det nemlig afgørende, at vi får alle med, siger sundhedsministeren.

Dommerkomiteen siger om den fynske produktionsvirksomhed:

- Virksomheden lykkes i høj grad med at nå alle sine medarbejdere på trods af en målgruppe med mange mandlige og kort uddannede medarbejdere, der traditionelt ikke har udpræget fokus på sundhed, udtaler dommerkomiteen som en af årsagerne til, at AXA Power er dette års vinder.

- AXA Power har gennem 4 år formået at fastholde momentum med en halv times daglig motion i arbejdstiden med en simpel systematik og et vedvarende fokus på at styrke den enkelte medarbejders sundhed og trivsel, fortsætter dommerkomiteen.

Oppe imod to hårde konkurrenter

AXA Power var oppe imod to øvrige finalister, som også gør et imponerende stykke arbejde for sundheden.

2pm Management og Codan Forsikring. Kåringen vækker stor glæde hos AXA Power:

- Det er stort at få sådan en pris og et godt bevis på, at vi har gjort en forskel og er på rette spor med vores sundhedsarbejde. Men det forpligter også og giver os lyst til at fortsætte indsatsen, siger direktør hos AXA Power, Henrik Olsson, der ikke hviler på laurbærerne:

- Sundhed er vigtigt for os, fordi vi gerne vil sikre, at medarbejderne trives. Det har en stor betydning for hele arbejdspladsen, at medarbejderne er motiverede for at komme af sted om morgnen og er glade på jobbet.

Henrik Olsson er specielt glad for at vinde prisen, 4 år efter den daglige 30 minutters motion betalt i arbejdstiden gik i luften for første gang.

Oversigt

    Oversigt