Nervepirrende drama: Axelsen bruger seks matchbolde til at slå Chen Long

Chen Long har været en besværlig modstander for Viktor Axelsen i mange år, og fredag var ingen undtagelse.

I en underholdende og dramatisk badmintonkamp lykkedes det Viktor Axelsen at besejre Chen Long fra Kina.

Viktor Axelsen, som er nomineret til Årets fynske sportsnavn 2019, vandt fredag 21-11, 12-21, 22-20 over Chen Long og er dermed klar til semifinalen i Malaysia Masters.

Undervejs missede Axelsen hele fem matchbolde, men udnyttede sin sjette af slagsen i det, der endte som et nervepirrende drama.

Siden 2012 har Axelsen mødt Chen Long 19 gange med fredagens indbyrdes opgør. Det er nu blevet til fem danske sejre i de kampe.

Axelsen lagde bedst ud i kampen og dominerede generelt i første sæt, hvor Chen Long havde problemer.

I andet sæt var rollerne byttet om, og pludselig var det Chen Long, der styrede begivenhederne.

Chen Long gjorde kampen til en fysisk hård affære i tredje sæt, hvor kineseren forsøgte at gøre duellerne lange, og Axelsen virkede træt i perioder.

Duellanterne fulgtes dog alligevel nogenlunde ad i tredje sæt frem til stillingen 10-10.

Chen Long kom foran 12-10, inden en dansk stime på seks point i træk sørgede for en føring til Axelsen på 16-12.

Kineseren blev mere desperat på dette tidspunkt og fik reduceret til 14-16, men Axelsen blev ved med at holde fokus.

Femteseedede Axelsen havde fortsat overskud og bragte sig foran med hele 20-15.

Fjerdeseedede Chen Long viste sin store mentale styrke og reddede fem matchbolde i træk og udlignede til 20-20.

Axelsen var frustreret ved flere af pointtabene. Men danskeren havde brugt sin sidste challenge, hvor dommeren kan vurdere, om en bold er ude eller ej.

Men så kom der to kinesiske gaver.

Axelsen løftede fjerbolden højt og idéløst, men Chen Long smashede uden for banen.

Foran 21-20 og på sin sjette matchbold sendte Axelsen igen fjerbolden dybt, og Chen Long lod den falde, og den sad klart inden for linjen.

Dermed var Axelsens femte sejr over kineseren en realitet, og der venter nu en kamp mod Ng Ka Long Angus fra Hongkong.