I det fynske folks tjeneste

Axelsen før Denmark Open: Det gælder om at styre nerverne

Badmintonturneringen Denmark Open begyndte tirsdag for tiende gang i Odense. De danske OL-stjerner ved, at der stilles store forventninger til dem.

00:14

1 af 2

De danske OL-stjerner åbnede det tiende Denmark Open med et pressemøde med deltagelse af fynske Viktor Axelsen og duoen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Det store spørgsmål var, om de danske OL-stjerner kan leve op til forventningerne.

Ikke mindst fynske Viktor Axelsen, der på en måde har dobbelt hjemmebane.

- Hver gang jeg spiller på hjemmebane, især her i Odense, og når jeg så er seeded nummer to oven i hatten, så er der bare et pres. Men det pres er noget, man bliver nødt til at vænne sig til, og jeg har allerede vænnet mig til det, synes jeg, og jeg glæder mig egentlig bare til at komme i gang med at spille. Jeg ved, at hvis jeg kan formå at tage det roligt og spille på det niveau, jeg ved, jeg kan, så kan jeg godt forvente, at jeg gør det godt, siger Axelsen.

00:21

Axelsen har styr på nerverne

Luk video

Og den 22-årige badmintonspiller går efter guldet:

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at vinde. Der er mange andre gode spillere, som også rigtig gerne vil vinde, så det kræver, at der er flere ting, som går op i en højere enhed. Men jeg har i hvert fald tænkt mig at jagte sejren så meget, som jeg overhovedet kan.

Viktor Axelsen kan også pege på fordele ved at spille i Odense:

- Jeg kan bo hjemme ved familien, og det gør det bare lidt mere afslappet, når nu jeg er vant til at bo på hotel og ikke rigtig kunne styre, hvad jeg spiser og alle mulige andre ting. Der er noget afslappet ved selv at kunne vaske mit tøj, selv lave mad og sove på mit gamle værelse, inden jeg flyttede til København. Det er bare dejligt og hyggeligt.

En anden fordel for ham er, at to af verdens bedste spillere, Lin Dan og Chen Long, ikke spiller i Odense denne gang.

- Men det er da synd for turneringen, for de er spillere, det er sjovt at se spille, siger Axelsen.

Han spiller sin første kamp onsdag klokken 18.45 mod koreaneren Jeon Hyeok Jin.

Her kan du læse alt om Denmark Open