Axelsen tæt på at ryge ud

Det danske OL-håb Viktor Axelsen viser ingenlunde storform for tiden. Han var tæt på exit mod upåagtet modstander.

I sidste uge tabte Axelsen skuffende sin første kamp ved German Open til verdens nummer 44, og onsdag var det tæt på endnu en nedtur mod en upåagtet modstander.

Denne gang klarede Axelsen dog skærene, og med en sejr i tre sæt spillede han sig videre til anden runde i den prestigefyldte All England-turnering.

Axelsen, der er nummer seks i verden, vandt 14-21, 22-20, 22-20 over franskmanden Brice Leverdez, der er nummer 36 på verdensranglisten.

Franskmanden havde matchbold i andet sæt, men danskeren formåede at hive et tæt andet sæt hjem, hvorefter han også vandt et tæt tredje sæt.

Danskeren har mødt Leverdez to gange tidligere i karrieren, og både i 2013 og 2014 vandt Axelsen sikkert i to sæt.

Onsdag bed Leverdez dog anderledes godt fra sig. Midtvejs i første sæt trak franskmanden fra og sikrede sig sættet med de overbevisende cifre 21-14.

Andet sæt blev tæt. Axelsen var i teten det meste af sættet, men Leverdez holdt sig i nærheden og sikrede sig selv en matchbold ved stillingen 20-19. Danskeren fik dog afværget katastrofen med tre vunde bolde på stribe.

Så troede de fleste formentlig, at kvalerne var ovre for den danske favorit, men både Axelsen og tilskuerne i Birmingham blev klogere.

Brice Leverdez var klar fra start i det afgørende sæt og bragte sig hurtigt foran 3-0. Franskmanden holdt Axelsen bag sig til 7-7, hvorefter Leverdez igen tog teten.

Axelsen kom også på 13-13, men bragte sig først i front for sættet med pointet til 16-15.

Leverdez bed dog igen med et par hurtige point, men Axelsen bevarede roen og sikrede sig tre matchbolde, da han gjorde det til 20-17.

Men Leverdez gav sig ikke og udlignede til 20-20, inden Axelsen fik lukket sættet og afværget nedturen.

Axelsens modstander i anden runde er endnu ikke fundet.