I det fynske folks tjeneste

Axelsen tager sjældent overtag med til All England-brag

Fire rækker har dansk islæt i All Englands kvartfinaler fredag. I herresingle møder Viktor Axelsen Lin Dan.

Foto: Andrew Boyers/reuters/Scanpix

Kun ganske få badmintonspillere kan prale af en positiv statistik mod den kinesiske superstjerne Lin Dan. Danske Viktor Axelsen er en af dem.

Fem gange har han mødt den 33-årige Lin Dan, der igennem karrieren har vundet seks All England-titler, fem VM-titler samt to OL-guld, og tre af kampene er faldet ud til fynboens fordel.

Senest møde var ved OL i Rio, hvor Axelsen vandt bronzekampen med cifrene 15-21, 21-10 og 21-17.

- Det beviser, at jeg har, hvad der skal til for at slå ham, og det håber jeg, at jeg har igen, sagde Axelsen efter sin sikre sejr i anden runde torsdag.

Her faldt Jan Ø. Jørgensen til en japansk kvalifikationsspiller, og dermed er Axelsen eneste dansker blandt de sidste otte i herresingle.

Ingen seedede spillere er tilbage i lodtrækningens nederste fjerdedel, og dermed ligner det en moralsk semifinale, når Lin Dan og Axelsen tørner sammen.

- Jeg ser det som den største kamp og den, jeg så frem til, da jeg så lodtrækningen. Nu står jeg i den og glæder mig helt vildt, lød det fra Axelsen sent torsdag.

Kampen skal spilles som fredagens femte på bane 1, og danskeren forventer selv et starttidspunkt omkring klokken 20.30 dansk tid.

Endnu senere skal den andenseedede damedouble, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, i aktion.

De spiller syvende og sidste kamp på bane 1 mod de ottendeseedede japanere Naoko Fukuman og Kurumi Yonao, som danskerne har slået i fire ud af fem indbyrdes opgør. Japanerne vandt dog senest i India Open sidste år.

Da har Christinna Pedersen allerede afviklet sin kvartfinale i mixeddouble sammen med Joachim Fischer. De bliver sat i gang klokken 17.10 dansk tid på bane 3 mod de femteseedede kinesere Lu Kai og Huang Yaqiong.

Lu Kai skal også møde danskere sidst på aftenen, når han sammen med Zheng Siwei møder de ottendeseedede danskere i herredouble, Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding.