Axelsen vandt EM

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen vinder guld ved EM i badminton efter flere måneders skadespause.

Viktor Axelsen fuldendte søndag sit comeback efter flere måneders skadespause ved at vinde guld ved EM i badminton.

I finalen i Huelva i Spanien havde danskeren ingen problemer med at feje Rajiv Ouseph af banen med en sejr på 21-8, 21-7.

Det var anden gang i karrieren, at Axelsen vandt EM-guld i herresingle. Første gang var i 2016, hvor han besejrede Jan Ø. Jørgensen i finalen.

Den overlegne præstation satte et imponerende punktum for Axelsens comeback efter tre måneders turneringspause som følge af en ankelskade.

Fra start var den danske verdensetter bedst mod verdens nummer 21, Rajiv Ouseph.

Axelsen kom hurtigt foran 8-0, før Ouseph havde set sig om, og selv om briten kom lidt bedre med, efter at Axelsen gik ned i kadence, endte det med en sikker sætsejr til danskeren

Den 24-årige badmintonstjerne skulle bruge en enkelt sætbold, før sætsejren var en realitet.

I andet sæt snuppede Rajiv Ouseph føringen for første gang i kampen, da han kom foran 5-4. Så snuppede Axelsen til gengæld syv point på stribe, før Ouseph igen vandt en duel.

En dramatisk duel ved stillingen 13-6 blev afsluttet ved, at Ouseph slog bolden ud af banen. Briten leverede flere satsede slag og lignede efterhånden en mand, der havde givet op.

Dermed kunne Axelsen glæde sig over anden EM-triumf som singlespiller.