I det fynske folks tjeneste

Ballet-Benjamin kæmper stadig

I 2011 fulgte TV 2/Fyn den dengang 19-årige Benjamin Buza. I dag er han aktuel i DR 3-dokumentarserien 'I forreste række'.

00:38

Odenseanske Benjamin Buza var lige blevet fast danser i Det Kongelige Ballet i København, da TV 2/Fyn i 2011 fulgte ham rundt i balletverdenen. Konkurrencen, skaderne, fordommene og målene. 

Dengang drømte Benjamin om at danse og blive professionel. 

- Mit mål lige nu er at danse så meget som muligt, og gøre det bedste i de ting, jeg får lov til at danse. At komme ordentligt i gang med min karriere. Og så håber man jo altid at blive udnævnt til det ene og det andet, sagde han. 

I dag er Benjamin Buza korpsdanser i Den Kongelige Ballet og en af danserne i DR 3-dokumentarserien 'I forreste række'. En serie, der viser, hvordan unge skal kæmpe med præstationspres og forventninger som aldrig før. Og som følger konkurrencen, skaderne, fordommene og målene. 

Læs også Verdenskendt dansekompagni besøger Oure

Benjamin fra Odense

Benjamin Buza voksede op i Odense, og som barn spillede han håndbold og fodbold og alle de andre sportsgrene, man skal igennem. Men som 11-årig åbnede der sig en ny verden - balletverdenen. 

- Min klasselærer kom ind og sagde, at det kongelige teater åbnede en afdeling i Odense. Jeg havde i forvejen gået til en masse anden sport, og så tænkte jeg: Hvorfor ikke også prøve det her? 

Og Benjamin var et talent. Da TV 2/Fyn mødte ham i 2011 var han netop blevet fast danser i det kongelige balletkompagni i København.

- Jeg voksede op med det, og det var så meget en del af mig selv. Så hvis jeg ikke nåede til det sidste, så kunne alt andet være ligemeget, følte jeg. 

Han kæmpede for at blive i den verden, han var en del af, og som var en del af ham. 

- Jeg skal nok ikke stå og danse ballet, når jeg er 80 år. Men så kan man undervise eller coache. Jeg tror helt sikkert, at jeg vil være en del af verdenen altid. 

Se hele indslaget med Benjamin Buza herunder:

15:16 Luk video