I det fynske folks tjeneste

Bandekrigen i Odense - et overblik

Det er ti måneder siden, at offentligheden for første gang fik kendskab til, at en bandekrig i Odense var i gang. Vi bringer her et overblik over krigens mange sager.

Bandekrigen har ført flere skudepisoder med sig.

19. september: Personer fra AK81 overfalder to biler med indvandrere på en tankstation ved Rosengårdscenteret.

20. september: Skud mod Hells Angels rockerborg på Petersmindevej og det tidligere hjem for den tidligere HA-præsident.

7. oktober: En fra indvandrermiljøet bliver stukket ned foran en hashklub i Ny Vestergade.

8. oktober: En mand med tilknytning til Hells Angels bliver banket med køller i en pornoforrretning på Vesterbro.

21. oktober: Skud affyres mod en hashklub i Skibhuskvarteret.

22. oktober: Et medlem af AK81 bliver stukket ned på Thomas B. Thriges Gade, efter han har forsøgt at slippe væk fra et tæskehold.

24. maj: To personer med tilknytning til AK81 bliver beskudt på Nyborgvej.

13. juni: Fem sammenstød mellem rockere og indvandrere fem forskellige steder i Odense. En person med indvandrerbaggrund bliver stukket adskillige gange med kniv.

28. juni: To personer, der ikke har tilknytning til bandekrigen, bliver beskudt, da de kommer kørende i en bil på Ejbygade/Kertemindevej. Ingen bliver ramt af skuddene.

17. juli: En 58-årig, mandlig motorcyklist, der ikke har noget med bandekrigen at gøre, bliver påkørt forsætligt af en mørk Audi, hvori der sad fire-fem unge mænd af anden etnisk herkomst end dansk. Politiet kan ikke afvise, at episoden har noget med bandekrigen at gøre.

18. juli: 11 personer fra AK81 bliver anholdt efter skuddrama i Odense lørdag aften, hvor der bliver afgivet flere skud mod en bil foran Hells Angels' klubhus på Petersmindevej.