Bandeopgør: Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose efter knivstikkeri

Politiet blev natten til onsdag kaldt ud til et knivstikkeri ved Vollsmose Allé og Kertemindevejen, hvor en bil tilsyneladende forsætligt havde påkørt en person, der efterfølgende blev overfaldet og stukket med en kniv.

Der oprettes visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke fra onsdag den 1. juni 2022 klokken 14.00. Det oplyser Fyns Politi. 

Det sker ifølge politiet i forlængelse af et knivstikkeri, som fandt sted i Vollsmose natten til onsdag. 

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

- Det er helt afgørende for os, at vi sikrer trygheden for de tusindvis af fredelige borgere, der bor og arbejder i Vollsmose. At være bevæbnet med knive og lemlæste andre mennesker er selvfølgelig helt og aldeles uacceptabelt, siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

- Derfor har jeg besluttet at oprette en visitationszone, der sammen med vores massive tilstedeværelse i området skal sende et klart og tydeligt signal til det kriminelle miljø i området, fortsætter han.

Visitationszonen løber i første omgang frem til den 21. juni klokken 14.00. Fyns Politi kan dog forlænge visitationszonen.

Kort visitationszone juni 2022
Foto: Fyns Politi

I visitationszonen har politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område.

Stukket med kniv

Fyns Politi fik klokken 01.15 en melding om en hændelse i krydset ved Vollsmose Allé og Kertemindevejen, hvor en bil tilsyneladende forsætligt havde påkørt en person, der efterfølgende blev overfaldet og stukket med en kniv. Han blev lettere tilskadekommen.

Samtidig blev en anden person på stedet også overfaldet og stukket med kniv. Han blev alvorligt tilskadekommen og er indlagt på sygehuset, oplyser politiet.

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger har den indlagte fået adskillige knivstik flere steder på kroppen.

Forud for knivstikkeriet havde politiet fået oplysninger om en hændelse på Østre Ringvej mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej - efter oplysningerne var der tale om et stenkast mod en bil. Alt tyder på, at der er tale om en bil, der var indblandet i det efterfølgende knivstikkeri.

To grupperinger i Vollsmose

Personkredsen, som mistænkes for at have deltaget i nattens hændelser, har relation til de to grupperinger, 9hunna og NBV, der holder til i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

- Grupperingerne er særdeles mobile. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af kendte, aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Otte personer bliver fremstillet i grundlovsforhør i sagen onsdag eftermiddag.