Banedanmark ødelægger nattesøvnen

Naboer til Højby Station er vrede på Banedanmark. Sporarbejde på Svendborg-banen holder dem vågne hele natten. Og det fortsætter.

Døgnet rundt ankommer der iøjeblikket lastbiler til Banedanmarks til depot ved Højby station for at omlæsse blandt andet skærver. 
Til stor irritation for naboerne.

 - I over en uge har vi ikke fået vores nattesøvn, fordi der hvert andet minut natten igennem kommer en lastbil, siger Benedikte Holck,nabo til depotet.

Benedikte Holck har noteret, hvor ofte det står på.   - Selve lastningen tager to minutter. Og det larmer øredøvende, når gravkoen skraber hen over alsfalten og når skrærverne hældes på lastbilen. 

Banedanmark: nødvendigt med nattelarm

Skærverne bruges i forbindelse med den igangværende renovering af  sporene på Svendborgbanen. 
Og der ikke udsigt til nattero lige med det samme, siger Banedanmark. 

- Vi er nødt til at arbejde om både dfag og nat for at arbejdet hurtigt færdig. PÅ den måde generes pendlerne mindst muligt,  siger Anne  Nielsen, projektleder hos Banedanmark
  
Natarbejdet fortsætter ugen ud. Også i næste uge vil der være to døgn med nattelarm fra depotpladsen. 
 

For dårligt informeret

Beboerne har forståelse for, at der skal arbejdes på banen. Men kalder det respektløst at Banedanmark ikke har informeret dem om omfanget.

- Vi har fået et standardbrev, hvor der står, at der kan forekomme  natarbejde. Men de har nu arbejdet 24 timer i døgnet i over en uge. Og det jo slut. Jeg mener slet ikke at den slags arbejde skal ligge om natten i så lang tid, Benedikte Holck,nabo til depotet. 

 Banedanmarks projektleder erkender at naboerne ikke er blevet informeret godt nok og om arbejdets reelle omfang.
- Vi er meget kede af fejlen.  De berørte borgere vil de kommende dage få et nyt brev, siger Anne Nielsen til TV2/Fyn.