Beachlandshold får hjemmebanefordel i OL-kvalifikation

Danmark er blevet tildelt værtskabet for 2. runde af OL-kvalifikationen.

De to danske beachvolleylandshold skal kæmpe om videre avancement på beachvolleybanerne ved Dalum Hallen i Odense den 20. og 21. september.

Præcis ét år efter de danske volleyherrer indledte deres succesrige EM-slutrunde på hjemmebane i H.C. Andersens hjemby, er det nu Danmarks beachvolleydamer, som skal forsøge at levere endnu en stærk international præstation på hjemmebane.

De to danske beachvolleylandshold, Line Trans Hansen og Helle Søndergård samt Cecilie Køllner Olsen og Eva Mielskov Bang, skal kæmpe mod Ungarn, Slovenien, Island og Luxembourg om videre avancement i OL-kvalifikationen.

- Vi er rigtig glade for at skulle arrangere en OL-kvalifikation i Danmark. Vi har flere gange vist, at vi kan afvikle store og flotte events herhjemme, hvilket EM sidste år blandt andet var et eksempel på. Vi glæder os til at vise, at vi kan gøre det samme med beachvolley, siger Peter Morell, beachvolleyansvarlig i Dansk Volleyball Forbund.

Odense lægger sand til OL-kval

Odense Beachvolleyklub lægger sand til OL-kvalifikationen, hvor internationale klassespillere fra fem nationer udover Danmark kæmper om at komme et skridt nærmere OL i Rio 2016.

Udvikling Fyn er partner på OL-kvalifikationen.

Samtidig med damernes OL-kvalifikation skal Danmark også lægge sand til herrernes kvalifikation.

Her spiller Ungarn, Kroatien, Slovenien, Island og Luxembourg. De danske beachvolleyherrer er allerede kvalificeret til 3. runde.