Beboere frygter havnebad i Odense

Hop bare i havnen. Sådan kommer beskeden måske til at lyde til vandhunde i Odense efter at en ny teknik gør det muligt at rense det beskidte vand i Odense Havn. Men beboerne klos op af området frygter larm og svineri.

Politikerne har i flere år arbejdet med visionen om at omdanne dele af odense Havn til et badeområde med udspring og strand.

Hidtil er planerne strandet på, at vandet er for beskidt og bunden for sumpet. Men nu giver en ny teknik mulighed for at det alligevel kan lade sig gøre at lave et badeland i den indre havn.

- Vi kan med ny teknik rense både vandet og bunden, så nu tror vi på at det kan lade sig gøre,  siger havnedirektør Carsten Aa.

Fra poltisk side er der begejstring for den nye teknik og muligheden for at gøre havnen til et slaraffenland for vandhunde.

- Vi er meget positive over for denne plan og der er allerede sat nogle penge af til vandbassinet, siger byrådsmedlem Thomas Funding(S).

Frygter støjhelvede

Men bebeorne i havnen deler ikke politikernes begejstring for planerne.
- Jeg vil være meget ked af at det og frygter, at det kan blive et støjhelvede om sommeren, siger Claes Larsen, der bor på Englandsgade ved havnen.

- Det er et lille område med fri og gratis pasage, så jeg kunne godt forestille mig at alle dem der i dag bruger friluftsbadet vil komme her i stedet. Og det vil give en forfærdelig larm, siger Mogens Plagborg fra Englandsgade.

Politikerne mener dog stadig, at der vil være plads til både badegæster og beboere i havnen.  Men det beroliger dog ikke alle.

- Jeg vil være nød til at flytte fra havnen igen for jeg er flyttet hertil under nogle andre forudsætninger, lyder det fra Claes Larsen.