I det fynske folks tjeneste

Beboere i Vollsmose: PostNord har overreageret

Formand for Fyns almennyttige Boligselskab afdeling i Fyrreparken mener, at PostNord har reageret for voldsomt ved at stoppe postomdelingen i hele Vollsmose.

Bjarne Andersen mener, at PostNord har overreageret ved at lukke ned for postomdelingen. Foto: Jonas Mattson

Bjarne Andersen er beboer i Vollsmose og formand for FAB i Fyrreparken, og han kan ikke helt genkende det billede af frygt og utryghed, politikere og medier sommetider tegner af Odenses mest berygtede bydel Vollsmose.

Som beboer i Vollsmose i mange år har han oplevet få ubehagelige episoder, men han føler sig langt fra utryg i sin bydel, selvom han har oplevet enkelte ubehagelige episoder.

- Ja, lige da jeg flyttede herud. Det var et par enkelte ting. Men jeg er ikke utryg. Jeg har boet her i 16 år nu, og det skete det første år, hvor der var lidt. Jeg har ikke haft noget siden, siger Bjarne Andersen.

PostNord overreagerer

Bjarne Andersen blev overrasket, da han fandt ud af, at PostNord ikke ville uddele post i hele Vollsmose efter to episoder, hvor der Ifølge PostNord har været to hændelser i sidste uge, hvor der blandt andet blev begået indbrud i en af PostNords biler, og to postbude blev truet og chikaneret. 

Læs også PostNord: Medarbejderne er meget berørte af oplevelsen

Men Bjarne Andersen mener, PostNord skulle have henvendt sig til nærpolitiet med det samme, for så var det ikke eskaleret.

Og at stoppe med at dele post ud til de omkring 10.000 beboere, anser han for utænkeligt andre steder, end lige præcis i Vollsmose:

- Vi kan jo sammenligne os med Faaborg. Størrelsesforholdene er jo de samme. PostNord havde nok ikke lukket ned i Faaborg. Det tvivler jeg meget stærk på.

Ikke godt nok

Det samme gør sig gældende for Thomas Skov Jensen, der bor i Lærkeparken. Ligesom Bjarne Andersen er han helt tryg ved at bevæge sig rundt i Vollsmose - på alle tider af døgnet.

- Fuldstændig. Lige så sikker som at gå rundt inde i byen. Jeg har aldrig følt mig utryg ved at gå herude. Jeg har intet problem med at gå herude, heller ikke om aftenen, når det er mørkt, siger Thomas Skov Jensen.

Thomas Skov Jensen understreger, at det ikke er i orden, at PostNord-medarbejdere er blevet chikaneret, og det må ikke ske. Men samtidig mener han ligesom Bjarne Andersen, at PostNord kunne have løst konflikten smartere, end de valgte at gøre. 

Læs også Pape: Bander skal ikke bestemme i Vollsmose

- Allerede i dag er situationen blevet løst ved at PostNord har snakket med politiet, så posten kommer ud i morgen. Så hvis PostNord bare var gået til politiet med det samme, så kunne det være løst, uden vi skulle igennem alt det her.

00:39 Luk video

- Det er ikke godt nok. Det er ligesom vand og el, det skal bare fungere, og det dur ikke, vi har områder, hvor det ikke dur.

Men er det ikke jeres egen skyld, at I ikke kan få post?

- Det er nogle af beboernes skyld, ja, det er det. Men det er så få mennesker, de skal ikke ødelægge det for alle os andre, siger Thomas Skov Jensen. 

04:17

- Det er en voldsom reaktion, siger direktør Jens Pilholm fra boligselskabet Civica.

Luk video