Beboere trætte af vaccinationscenter: - Trafikkaos skaber utryghed og spærrer os inde

Parkerede biler overalt, lange bilkøer og stisystemer, der bruges til bilkørsel. Beboere i området ved vaccinationscentret i Odense efterlyser løsninger.

 - Du tør ikke cykle her eller gå med en barnevogn. Og det kan tage halvanden time at hente en liter mælk i Netto på grund af trafikken.

Ordene kommer fra Thomas Kjerside Poulsen, der bor på Dianavænget i Dalum. Fra sin bolig kan han se over på vaccinationscentret på Athenevænget - og ikke mindst den konstante strøm af biler til og fra centret.  

- Som beboer sidder vi hver dag fast i bilkøerne til vaccinationscentret og oplever farlige situationer. Det holder ikke, mener Thomas Kjerside Poulsen. 

Og han er langt fra den eneste beboer i området, der er træt af situationen.

Stisystem bruges som udkørsel

Normalt er det et fredeligt grønt område med stisystemer,  som bruges af cyklister og fodgængere - ikke mindst børn. Idag holder mange sig helst væk. 

En del af stierne bruges nemlig som udkørsel for de bilister, der har har været inde og blive vaccineret. Det skaber utryghed. 

- Nogle dage er det et rent trafikkaos, fortæller Christoffer Hindsgaul, der bor på Heliosvænget et par veje væk. 

Christoffer Hindsgaul (th.) frygter ligesom en anden beboer, Peter Hansen,  at der kan ske ulykker på stisystemerne, hvis ikke der gøres noget. Foto: August Sandberg
Christoffer Hindsgaul (th.) frygter ligesom en anden beboer, Peter Hansen, at der kan ske ulykker på stisystemerne, hvis ikke der gøres noget. Foto: August Sandberg

 - Indimellem bliver der kørt 50 kilometer i timen her på stierne. Bilister tror, de "ejer" vejen og er ikke opmærksomme på tilkørselsvejene. Det kan let ende med et uheld, frygter han. Christoffer Hindsgaul mener, at myndighederne hidtil har haft mest fokus på at få folk hurtigt ind til vaccinationsområdet.

- Og så må bilisterne selv sørge for at finde ud gennem stierne, siger Christoffer Hindsgaul.   

Efterlyser flere hjemmeværnsfolk  

Ifølge beboerne er afmærkningen af stierne for nylig blevet forbedret med kegler, men det er stadig ikke godt nok, lyder det.  

- Der er brug for flere hjemmeværnsfolk, som regulerer og overvåger trafikken både ind i men ikke mindst ud af området, siger Christoffer Hindsgaul. 

 I øjeblikket er der fire hjemmeværnsfolk placeret ved selve vaccinationscentret. Der burde være dobbelt så mange hjemmeværnsfolk, lyder opfordringen. 

Beboerne efterlyser flere hjemmeværnsfolk til at overvåge og regulere trafikken væk fra vaccinationscentret. Foto: August Sandberg
Beboerne efterlyser flere hjemmeværnsfolk til at overvåge og regulere trafikken væk fra vaccinationscentret. Foto: August Sandberg

  - Der mangler også bedre skiltning, så folk ikke kører rundt og spørger os beboere om vej, tilføjer Christoffer Hindsgaul..  

Hvor længe skal det vare ? 

Beboerne har både kontaktet hjemmeværnet og Odense Kommune med deres bekymring. Men i følge beboerne har svaret hidtil været: "Det er, som det skal være".

For Thomas Kjerside Poulsen på Dianavænget er tålmodigheden dog ved at slippe op. For at undgå at sidde fast i trafikken parkerer han nogle gange længere væk og går det sidste stykke hjem. Men det løser ikke løser problemet på længere sigt.  


 - Jeg har tænkt, om man måske kunne åbne endnu en cykelsti, hvor os, der bor her,  har adgang til at køre i bil,  lyder et forslag fra Thomas Kjerside Poulsen. 

Der er stor trængsel for biler ved vaccinationscentret på Athenevænget. Ligger det et forkert - midt i beboelsesområdet ? Det spørger flere beboere nu om. Foto: August Sandberg
Der er stor trængsel for biler ved vaccinationscentret på Athenevænget. Ligger det et forkert - midt i beboelsesområdet ? Det spørger flere beboere nu om. Foto: August Sandberg

 Eller også må man revurdere, om  vaccinationscentret på Athenevænget er en forkert placering. 

- Selvfølgelig er det vigtigt få folk vaccineret, men der må være en bedre egnet lokation end et beboelseskvarter, mener Thomas Kjerside Poulsen

Det har tirsdag ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Odense Kommune eller OUH, som har ansvar for at drive vaccinationscentret.