Bendixen frikendt i valgbarhedsnævnet

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Odense, Pernille Bendixen, er stadig valgbar til byrådet, selvom hun er straffet for at lække fortrolige oplysninger.

Den uafhængige instans Valgbarhedsnævnet har torsdag meddelt den odenseanske politiker, at hendes læk af fortrolige oplysninger om en indvandrerfamilie til Fyens Stiftstidende, ikke får konsekvenser for hendes valgbarhed. Det betyder, at hun også ved næste kommunalvalg kan stille op som kandidat.

- Jeg er lettet, og det er rart, at det nu er overstået, og at jeg kan komme videre, siger Pernille Bendixen.

Sagen startede i november sidste år, da Pernille Bendixen fortalte avisen om en indvandrerfamilie i Odense, der fik millioner af kroner udbetalt af Odense Kommune.

Efterfølgende fik hun kritik af Odense Byråd, og blev idømt en bøde på 3000 kroner for at videregive fortrolige oplysinger og dermed bryde sin tavshedspligt. Samtidig rejste Odense Kommune sagen i valgbarhedsnævnet, der skulle vurdere om sagen skulle få konsekvenser for hendes politiske virke i byrådet.

- Jeg elsker byrådsarbejdet, og jeg er glad for at jeg nu kan fortsætte, også efter næste valg, hvis jeg har lyst og bliver valgt, siger hun.

Pernille Bendixen er også folketingskandidat for Dansk Folkeparti.