I det fynske folks tjeneste

Bendixen overvåger valg i USA: Det er lidt kedeligt

Folketingsmedlem og medlem af Odense Byråd, Pernille Bendixen, er udsendt som valgobservatør i Washington.

00:31

1 af 2

Politikeren fra Dansk Folkeparti er posteret i hovedstaden, Washington, udsendt af organisationen OSCE (Organization for Security and Cooperation in Europe)

Sammen med andre udsendte er hendes opgave at holde øje med, at valghandlingen foregår på ordentlig vis.

- Vi snakker med vælgere, om de har oplevet noget uregelmæssigt, om de har ventet længe i kø, og hvordan de har oplevet det hele. Vi snakker også med valgtilforordnede om deres side af sagen, siger Pernille Bendix.

Selvom USA er et ret velordnet demokrati, er der stadig ting, der skal holdes øje med.

- Der findes for eksempel valgkredse med mange etniske minoriteter, hvor mange er nødt til at have to eller tre job for at overleve. De har ikke tid til at vente i flere timer på at stemme, siger Pernille Bendixen.

Det er lidt kedeligt
Hun er dog en lille smule skuffet over stemningen:

- På TV er det meget spændene; men her i Washington er det nærmest afgjort på forhånd, at demokraterne vil vinde, så der er ingen valgplakater, ingen deler flyers ud på gaden, ingen valgkamp. Så det er faktisk lidt kedeligt. Men så må man jo tænde for TV, siger Bendixen.

Hun er en af to udsendte danskere. Den anden er Søren Søndergaard fra Enhedslisten, som er i North Carolina, der er en af de såkaldte swingststater, hvor der er spænding om udfaldet til det sidste. Derfor er der mere gang i den; men Pernille Bendixen synes, det er rimeligt nok.

- Søren Søndegaard har mere erfaring og har været udsendt flere gange, så det er rimeligt nok, at han fik North Carolina, siger hun.