Benny Andersen hædres på Odense Å

Den danske digter Benny Andersen fik sig lørdag lidt af en overraskelse i Odense. Han skulle læse digte op på åen, men det var ikke det eneste, han skulle.

Den 85-årige digter modtog til sin store overraskelse Spoken Word Prisen.

- Det betyder, at man stadigvæk bliver påskønnet for de ting, man har gjort. At man ikke betragtes som en "has been". Det bliver man lidt stolt af

"Prisen gives til en kunstner, som har gjort en særlig indsats for at udbrede, udvikle eller udfordre det talte ords kunst eller til en kunstner, der byder på et inspirerende og nyskabende talent indenfor spoken word-kunsten", står der blandt andet på festivalens hjemmeside.

Sidste års vinder var Sebastian Dorset - og i 2012 løb Per Vers med prisen. De var begge med på dagens å-fart sammen med årets vinder.

- Benny Andersen er jo ligesom vores alle sammens sprog. Vi kunne ikke være danske og tale dansk uden at træde ind i Benny Andersens univers. Vi skylder ham alle sammen en lille flig af vores sprog, siger Sebastian Dorset,

Komiteen, der udvælger vinderen, består af festivalleder Betina Følleslev og Spoken Word Festivalens grundlægger Storyteller Jens Peter Madsen.

Med prisen følger en check på 10.000 kr. som er sponsoreret af H.C. Andersen Festivals i Odense.

Tag med Benny Andersen på å-fart klokken 19.30.

Læs om Spoken Word Prisen