Berga: Dybro må ha? fået kuldechok

Enhedslistens Per Berga Rasmussen ryster på hovedet over SF?eren Brian Dybros forslag om at rive bygninger i Bøgeparken ned. De Konservative er enige med Berga.

- Han må have fået kuldechok. Jeg ved ikke om hans parti er gået i konkurrence med et andet folkeparti om at overhale hinanden højre om, lyder det fra Per Berga Rasmussen.

Forslaget fra Brian Dybro blev luftet på TV 2/FYN mandag.

- Vi skal få revet de store grimme, triste etagebygninger ned der findes i Birkeparken, Bøgeparken og Egeparken. Vi skal have åbnet området op, så det bliver mere åbent, sagde Brian Dybro.

Men den udmelding forstår Enhedslisten ikke.

- Der er problemer i Vollsmose. Det handler ikke om bygninger, men om adfærd. Der bliver ikke mindre kriminalitet i Odense af, at man fjerne nogle velfungerende familieboliger, siger Per Berga Rasmusen.

Løser intet

Steen Møller
Steen Møller

Heller ikke De konservative bakker op om Brian Dybros udmelding.

- Vi løser intet ved at fjerne bygningsmasse, og hvis man tror, at man kan fjerne den kriminelle fødekæde ved at fjerne almennyttige boliger, så er vi ikke noget videre i løbet af de sidste 12 år, siger rådmand Steen Møller(K).

Enhedslisten foreslår i stedet, at Vollsmose bliver inddraget i planlægningen i Odense, og at kommunen bruger området til fx kulturinstutioner.

- Vi skal ikke tænke på det som en firkant, men som det nordøstlige Odense, siger Per Berga Rasmussen.