Beskyldt for dokumentfalsk: Den Fynske Opera renset for anklager - nu jagter de mere retfærdighed

Fyns Politi har indstillet efterforskningen af dokumentfalsk og mandatsvig i Den Fynske Opera. Nu vil operaen undersøge muligheden for at blive renset yderligere.

Rune Kallager er bestyrelsesformand for den Fynske Opera, og han er en lettet mand. 

Fyns Politi har nemlig valgt at stoppe efterforskningen af Den Fynske Operas bestyrelse og bestyrelsesformand. Det skriver den fynske kulturinstitution i en pressemeddelelse.

- Først og fremmest er jeg helt vildt lettet over afgørelsen. Jeg har hele tiden sagt, at vi ikke har gjort noget strafbart eller ulovligt, så det er fantastisk for os at få endnu et stykke papir med den konklusion, siger bestyrelsesformand Rune Kallager til TV 2 Fyn.

I december måned 2020 blev han og resten af bestyrelsen i kulturinstitutionen politianmeldt af den tidligere operachef Thomas Storm og tidligere sekretariatsleder Connie Risom med beskyldninger om dokumentfalsk og mandatsvig. 

Inden det var Den Fynske Opera blevet sat under skærpet tilsyn af Odense Kommune.

I pressemeddelelsen skriver Den Fynske Opera blandt andet:

- Vi er på Den Fynske Opera glade for, at sagen nu er afsluttet, og at vores uskyld nu er bekræftet. I kraft af politianmeldelsen samt megen negativ omtalte i medierne fra Thomas Storm og Connie Risoms side, som ydermere førte til et skærpet tilsyn fra Odense Kommune samt en ekstern revisorundersøgelse og en ekstern konsulentundersøgelse, så ønsker vi nu, at den fulde sandhed kommer frem omkring Den Fynske Opera samt de involverede privatpersoner. Så den Fynske Operas omdømme kan blive fri for usande historier.

Vil renses yderligere

Den Fynske Opera har på et bestyrelsesmøde mandag den 20. september derfor besluttet at undersøge, hvilke muligheder operaen og bestyrelsen har for at blive renset yderligere. 

Hele bestyrelsen bakkede op om den beslutning.

- Når to mennesker i forening går ud og anklager mig og bestyrelsen for mandatsvig og dokumentfalsk, så skal det også have konsekvenser. Det er simpelthen ikke okay. Man kan og bør ikke bare have mulighed for at gå ud i offentligheden med den slags beskyldninger, fortæller Rune Kallager. 

Operaen mener, at omtalen har haft store konsekvenser på både mennesker og økonomi.

- De menneskelige og økonomiske konsekvenser har været betragtelige for Den Fynske Opera, men vi står ved og er ambitiøse omkring vores kvaliteter og redelighed, ligesom vi er stolte af vores arbejde med at skabe kunst og opera af højeste kvalitet på Fyn. Derfor ønsker vi nu at få belyst hele sagen, står der i pressemeddelelsen.

Derfor vil formanden nu forsøge at få juridisk hjælp til det videre forløb.

- Vi bliver nødt til at have noget juridisk bistand til at finde ud af, hvad vores muligheder er, siger bestyrelsesformanden.

Når Rune Kallager og resten af bestyrelsen i Den Fynske Opera har fået advokater til at kigge på sagen, vil de vurdere, om operaen skal gå videre med sagen.