I det fynske folks tjeneste

Besparelser er en bombe under folkeskolen

Hovedrysten og dyb bekymring. Det er nogle af reaktionerne på de bebudede besparelser på børn- og ungeområdet i Odense.

Bebudede besparelser på skoleområdet er en bombe under folkeskolen, mener lærernes formand i Odense.

De kommende besparelser på børn- og ungeområdet i Odense vækker frustration, vrede og dyb bekymring på skoleområdet.

Lærere og forældre er fortørnede over, at skoleområdet endnu engang står overfor at skulle finde besparelser. Besparelser, som lyder på 26 millioner kroner allerede i 2017.

Et beløb, der stiger til 54 millioner kroner i 2020.

Ubærlige besparelser

- Det er ubærligt. Det er en bombe under hele folkeskolen, siger Anne Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening. 

Bebudede besparelser på skoleområdet er en bombe under folkeskolen, mener lærernes formand i Odense, Anne Mette Kæseler Jensen.

Også blandt forældre er der kun hovedrysten til overs for besparelserne.

- Jeg er simpelthen dybt bekymret for børnene og for de ældre – men jeg er også bekymret for Odense som by. Skal jeg leve i en by, hvor der er en masse flotte monumenter og lækker på kultur og så videre , men der er ikke noget, som kan tiltrække tilflyttere, fordi man ikke er i stand til at sørge for børnene? Her er gode skoler og dagtilbud bare så vigtigt, lyder det fra Tom Vandsted, bestyrelsesformand på Søhusskolen i Odense.

Sindssygt at spare på folkeskolen

Han mener, at pengene til børnene kan findes andre steder i kommunen.

- Jeg synes, det er fuldstændig sindssygt, at man vælger at lægge yderligere besparelser på børn- og ungeområdet og specielt på folkeskolen. De penge, der mangler, kunne sagtens findes til børn- og ungeområdet. Det er vækststrategien, der er forkert, siger Tom Vansted. 

Byrådet må sige stop

- Et samlet byråd må sige fra overfor de her besparelser. Politkerne må hasteindkaldes og finde andre løsninger, siger lærernes formand i Odense, Anne-Mette Kæseler Jensen.

Hun påpeger, at skoleskolen har taget sin del af de kommunale besparelser de senere år.

- Det er som om, man tror, at folkeskolen bare er et område, man kan skrue på. Det går ikke længere, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.
 

06:39 Luk video