Bilka skal betale for ulovlige reklamer

De reklamer som Bilka Odense havde hængt ulovligt op langs Niels Bohrs Allé og Ørbækvej kommer til at koste varehuset. Odense Komune fjernede plakaterne og sender regningen videre til varehuset.

Onsdag formiddag fik Bilka i Odense besked på at fjerne de plakater, der var sat op i massevis langs de omkringligende bouevarder.

Det skete ikke, og derfor gik Odense Kommunes folk selv i gang med at fjerne reklameskiltene, der sad i de kommunale lygtepæle, og regningen for arbejdet bliver nu sendt videre til Bilka.

- Det bliver Bilka, der kommer til at betale, det er helt sikkert, siger medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen (S), og fortsætter:

De havde fået en frist, og den blev ikke overholdt, og så er det normal procedure at sende regningen for det arbejde, vi skal udføre.

Kalkuleret risiko

I går sagede varehuschef Morten Wagner, at der var tale om en fejl, og at plakaterne skulle have været sat op på Bilkas egen matrikel.

Alligevel blev plakaterne ikke fjernet inden kommunens frist, og Odense kommunes folk måtte selv op i lygtepælene og pille de ulovlige skilte ned.

- Der er mange flere lygtepæle langs de omkringliggende veje, end der er på Bilkas parkeringsplads, så hvis plakaterne skulle have hængt i deres egne lygtepæle, skulle der have hængt adskillige i hver eneste lygtepæl, siger driftsingeniør i Odense Komune Helle Mæsrk.

Det får Anders W. Berthelsen til at spekulere i, om Bilka bevidst har overvejet, om værdien i de ulovlige reklamer overstiger den regning varehuset modtager fra Odense Kommune.

- De har i hvert fald fået en masse omtale, siger han.

Hvad regningen kommer til at lyde på er endnu ikke opgjort.