I det fynske folks tjeneste

Black Army i personligt opgør: Politiet løslader en gruppe mænd efter ransagning

11 personer anholdt efter ransagning mandag, der udspringer af skudsag i Esbjerg for få dage siden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. De vurderer, at sagen er relateret til blandt andet Black Army fra Odense.

Det er politiets opfattelse, at et personligt opgør mellem to mænd, der hver især har kontakt til bandemiljøet, er årsag til skyderi og forsøg på påkørsel med bil.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte mandag eftermiddag en ransagning i Vejers nord for Esbjerg.

Mandag aften oplyser politiet, at 11 personer blev anholdt efter ransagningen, men at alle er løsladt igen. Ingen er blevet bragt til Politigården, skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Ransagningen udspringer ifølge politiet af en skudepisode torsdag på Stengårdsvej i Esbjerg.

Skudepisoden foregik, efter at en person tidligere torsdag angiveligt blev forsøgt kørt ned med vilje i Esbjerg.

Oplysningen om påkørslen kommer fra vidner. Politiet har hverken offer eller gerningsmænd fra de to biler, der angiveligt skulle have påkørt ham. 

Læs også Justitsministeren efter Black Army exit: - Det er nu vil skal holde fast

Senere torsdag aften blev der affyret to skud - muligvis skræmmeskud - på Stengårdsvej.

Efterforskningsleder Bent Thuesen, Syd- og Sønderjyllands Politi, har oplyst til JydskeVestkysten, at 10-12 personer har været involveret.

Det er politiets opfattelse, at der er tale om et personligt opgør mellem to mænd, der hver især har en eller anden form for kontakt til bandemiljøer.

- Det er vores opfattelse, at det er Loyal To Familia og Black Army fra Odense og Aarhus, har Bent Thuesen sagt til JydskeVestkysten. 

Læs også Black Army-frontfigur: - Jeg trækker mig fra bandemiljøet