I det fynske folks tjeneste

Blandt årets vildeste dage: Fastfood-restaurant har fart over feltet nytårsdag

Årets første dag er en af de absolut travleste for fastfood-restauranter som Chicago Burger, hvor 1. januar er en dag med højt humør og fart over feltet.

1. januar er en af de travleste dage på Chicago Burger i Odense, hvor alle mand er på arbejde for at lave burgere og lange take-away poser over disken. Foto: Lasse Frost

Mens mange tilbringer årets første dag på langs foran fjernsynet, forløber dagen helt anderledes for de ansatte på Chicago Burger i Odense.

Her er 1. januar en af årets absolut travleste dage, men ifølge restaurantens manager, Pernille Ibsen, også en sjov en af slagsen. 

Læs også Overlæge bekymret over, at fyrværkeriskader igen rammer børn

- Jeg synes, det er helt vildt hyggeligt at få lov til at sige godt nytår til alle mine gæster, så det er lidt en festdag, selvom det også er en hård dag, siger hun.

Pernille Ibsen mener ikke, at det lægger en dæmper på arbejdet, at mange henter deres burgere med tømmermænd og i joggingtøj. Tvært imod. 

- Det kan godt være, at de er lidt mere trætte, men ellers er der jo højt humør, siger hun. 

 Salt og fedt

En af de mange fastfoodhungrende fynboer, der i løbet af 1. januar lagde vejen forbi burgerrestauranten, var Alex Edal, der først på eftermiddagen hentede burgere, pommes frites og snacks. 

- Jeg har en kæreste og en roommate derhjemme, der ligger og har meget brug for det her dagen derpå. De har det ikke skide godt, forklarede han.

Læs også Beredskab Fyn: Flere store brande gav et travlt nytår

Derfor måtte han trække i overtøj og mundbind for at bedre situationen og hente den mad, han synes, hører til en dag som 1. januar. 

-  Jeg var lige den eneste, der kunne komme ud af sengen og ned at hente mad. Så sådan blev det nødt til at være, siger han. 

Bøf, ost og bacon

Den travle nytårsdag er langtfra lig med, at de ansatte på Chicago Burger helt måtte droppe årets nytårsfejring.

- Det synes jeg sagtens, vi kan tillade os. Alle ved, at 1. januar er en dag, vi møder ind, så alle har vel festet med måde, siger manager Pernille Ibsen, der selv valgte restaurantens signaturburger til frokostpausen. 

-  Det er bøf og det er ost og det er bacon og det er chili cheese tops. Den sidder bare lige i skabet, siger hun. 

Manager for Chicago Burger ved havnen i Odense, Pernille Ibsen, var ikke i tvivl om, hvad hun skulle have til frokost 1. januar.  Foto: Lasse Frost