Bliv øl-sommelier i Odense

14. september får Kold College i Odense en øl-sommelier-uddannelse.

Uddannelse til øl-sommelier skydes i gang på Kold College i Odense, og allerede nu er interessen stor, fortæller Søren Lohman, der uddannelsesleder på Kold College.

- Vi har længe kunnet se, at behovet for en øl-sommelier-uddannelse er der. Øllets popularitet er stigende, og arbejder du eksempelvis på en restaurant, kan det være en stor udfordring at anbefale de rette øl til gæsterne. Der er behov for kvalificeret viden.

I forvejen tilbyder Beverage Academy i Svendborg uddannelsen som øl-sommelier - en uddannelse, der har eksisteret siden 2014 og har haft 2 ølsommelier med i finalen til Årets Tjener, hvor vinderen, Heine Rene Egelund gik videre og vandt som Nordens bedste tjener.

God undervisning er hele humlen

Historien bag øllet, brygningens processer, smageteknik, mad- og ølsammensætning er nogle af de emner, som indgår i uddannelsen.

- Vi ønsker at lave en uddannelse, som kommer hele vejen rundt om øllet - og mere til. En væsentlig del af uddannelsen kommer derfor til at handle om øllets samspil med madlavning, siger Leif Typkær, der er uddannet brygmester og tidligere teknisk direktør på Albani Bryggerierne, men som nu altså skal undervise på øl-sommelier-uddannelsen.

Og ifølge Søren Lohmann er humlen ved den kommende uddannelse netop dygtige undervisere.

- Foruden de undervisere, som er fast tilknyttet øl-sommelier-uddannelsen, trækker vi også på gæsteundervisere med særlig viden om for eksempel øl og mad. Vi sigter mod at nå et niveau, der også en dag vil lokke folk til fra andre lande, afslutter han.

Oversigt

    Oversigt