I det fynske folks tjeneste

Bødskov: Sygehus må løse dårlig overvågning

Det er op til Odense Sygehus og Region Syddanmark at stramme op efter angreb, hvor videoovervågning svigtede.

Det er op til Odense Sygehus og Region Syddanmark at stramme op efter angreb, hvor videoovervågning svigtede.

En stor del af de ballademagere, der trængte ind på Odense Universitetshospital med køller, kan måske gå fri.

På grund af teknisk koks på hospitalet fungerede videoovervågningen nemlig ikke. Ifølge ekstrabladet.dk var de indvendige kameraer ikke i funktion, mens de udvendige slet ikke var sat op.

Justitsminister Morten Bødskov (S) fastslår, at det er op til ledelsen på sygehuset at drage konsekvensen af situationen.

- Det er et anliggende for det konkrete sygehus, og de må jo nødvendigvis gøre sig nogle overvejelser over den situation, der har været, og de konsekvenser det skal have, siger Morten Bødskov.

Spørgsmål: Men er det godt nok? Nu er der kun varetægtsfængslet én person ud af de 60-80 bøller. Er det godt nok?

- Jeg håber, du har forståelse for, at det er et anliggende, som regionen og det enkelte sygehus må tage sig af.

- Når det handler om politiets indsats, vil jeg understrege, at den har været upåklagelig. Det har været en aldeles målrettet og effektiv indsats, som vi kun kan være stolte af, siger Morten Bødskov.

Sygehusdirektør Jane Kraglund forklarer til ekstrabladet.dk, at der har været mange tekniske problemer.

- Der har været it-problemer. Der er løbende blevet arbejdet på at løse dem. Det er ærgerligt, at det tager så lang tid, for vi har arbejdet på at løse dem i mange måneder, siger direktøren til ekstrabladet.dk.

De udvendige kameraer vil blive sat op i dag, og direktøren lover også at få styr på de kameraer, der skulle filme begivenheder inden døre.

Regionens formand, Carl Holst (V), kalder den manglende overvågning "uheldig og ærgerlig".

- Men når det så er sagt, så er problemet jo ikke manglende overvågning. Problemet er politiindsatsen og manglende integration. Bødskov og regeringen må sørge for, at politibemandingen bliver bedre, og at integrationen kommer til at fungere, siger Holst.

Onsdag blev en 19-årig mand varetægtsfængslet for hærværk på skadestuen, grov uro og for at have truet politifolk og sygehusansatte.

Yderligere to mænd er varetægtsfængslet i fire uger sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller potentielle vidner.