Bødskov: Vi ser på forslag fra Vollsmose

Ifølge justitsminister Morten Bødskov har regeringen fået nye forslag til initiativer under besøg i Vollsmose.

Justitsminister Morten Bødskov (S) kommer ikke med nogen løfter om at slå hårdt ned på uromagere efter et møde om situationen i Vollsmose.

Men mødet med Odenses borgmester, Anker Boye (S), og politidirektør Poul Løhde har kastet nye forslag af sig, som regeringen vil se på.

- Vi har fået nye initiativer med, og det kigger vi på nu, og så har vi aftalt, at vi tager et nyt møde, siger Morten Bødskov.

Han fastslår ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen ser med stor alvor på situationen.

- For regeringens vedkommende er det en meget alvorlig situation, vi ser. Det er fuldstændig absurd, siger Morten Bødskov.

Han peger på, at regeringen allerede har taget initiativer i form af politireformen, bande task force og en målrettet indsats for at løfte udsatte boligområder.

- Vi arbejder for et Danmark, som står sammen, hvor vi har trygge boligområder, så folk kan udvikle sig, siger Morten Bødskov.

Ud over justitsminister Morten Bødskov (S) var også by- og boligminister Carsten Hansen (S) og socialminister Karen Hækkerup (S) med til mødet.

- Vi kan debattere fra nu af og til evigheden om, hvem der har ansvaret for situationen, men jeg er optaget af, at vi finder løsninger, siger Karen Hækkerup.

Odense Kommune har efterlyst klare redskaber og mere viden til at håndtere den gruppe af indvandrere, som natten til tirsdag trængte ind på OUH. Og derfor har kommunen taget kontakt til de to ministerier.

Social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) har bebudet, at de unge fra Vollsmose, der natten til tirsdag raserede skadestuen på Odense Universitetshospital, skal fratages kontanthjælpen.

Derudover har boligforeningen i Vollsmose et stort ønske om at få øgede muligheder for at kunne sætte folk på gaden.