I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen besejrer danskere og er semifinaleklar

Den danske topherredouble spillede sig fredag i semifinalen ved Denmark Open med en sejr over et dansk par.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Den danske topherredouble spillede sig fredag i semifinalen ved Denmark Open med en sejr over et dansk par.

Det var et rent danskeropgør, da Mathias Boe og Carsten Mogensen fredag mødte Kasper Antonsen og Niclas Nøhr i kvartfinalen i badmintonturneringen Denmark Open.

Boe og Mogensen levede op til favoritværdigheden og er klar til semifinalen med en sejr på 21-16, 21-17.

Læs også Boe og Mogensen videre med besvær

Trods sejren var Carsten Mogensen efter kampen ikke tilfreds med sit eget spil.

- Boe spillede bedst. Jeg har set ham spille bedre, men han var den bedste af os to, og han var afgørende for, at vi kunne vinde. Jeg er glad for, at jeg ikke spillede alene, siger Mogensen efter kampen.

Mathias Boe var heller ikke lutter smil efter sejren i kvartfinalen.

- Vi har ikke spillet godt i de sidste par kampe. Vi har svært ved at styre defensiven, og vores løft er dårlige. Generelt spiller vi for langsomt.

- Det gode er, at vi er rimelig skarpe på returneringer, og vi er gode til at få clearet hovedet, så vi er klar til næste duel, siger Boe.

Lige kamp

De to danske par var fra start meget lige og skiftede til at have gode perioder. Først kom Nøhr og Antonsen foran med et par point, og så indhentede Boe og Mogensen dem og gjorde det samme.

Som sættet skred frem, viste Boe og Mogensens rutine sig, og den topseedede duo kunne uden de store problemer sikre sig første sæt.

I andet sæt var historien lidt den samme. De to par fulgtes ad, indtil Boe og Mogensen skruede bissen på og satte tingene på plads.

Nøhr og Antonsen kæmpede bravt, og Boe og Mogensen kunne ikke bare sætte kampen på fartpilot.

Efter en bold i nettet fra Niclas Nøhr blev det til tre matchbolde for de rutinerede danskere, og dem skulle de kun bruge en af.

Boe og Mogensens modstandere i lørdagens semifinale er endnu ikke fundet. Det bliver enten japanerne Takeshi Kamura og Keigo Sonoda eller Liu Cheng og Zhang Nan fra Kina.

Læs også Axelsen går kold mod inder og ryger ud af Denmark Open