Boksedreng fra Blokken: Hårdtslående Vollsmose-dreng vil vise bydelens bedre sider

12-årige Rida Aziz Al-Tamimi fra Vollsmose er en af hovedpersonerne i ny dokumentarserie, som han håber kan være med til at vise de gode sider af Vollsmose.

- Lige nu fokuserer jeg på at komme på landsholdet og komme til OL. Jeg skal tro på det, og jeg satser på det 100 procent, siger Rida Aziz Al-Tamimi.

Den 12-årige dreng har ambitionerne i orden, og det er med god grund. Til trods for den unge alder har boksning allerede været en del af hverdagen i mere end fem år. 

Sammen med vennen Omar Salim har han fra barnsben trænet i Vollsmose Bokseklub. Det to venner deler en drøm om at blive professionelle boksere. 

Den drøm har Andrea Storm Henriksen fundet så fascinerende, at hun har valgt at lave en dokumentar om de to drenge og deres vej mod bokseringen. 

Lørdag er der premiere på dokumentaren, som går under navnet Boksedreng fra Blokken og bliver sendt på DR Ultra. 

- Det er kommet et skridt tættere på, det jeg vil opnå. At vise boksning og vise Vollsmose. Jeg vil vise, at det kan være positive ting, ikke kun negative ting, siger Rida Aziz Al-Tamimi.

Glad i låget

Instruktøren og filmholdet har fulgt de to drenge i flere år, og for hende har tilgangen også været drevet af et ønske om at give et modsvar på nyhedsmediers fokus på vold og bandekriminalitet i landets ghettoer. 

- Mange af dem hørte jo de her historier om, at de er potentielle balladebørn, der måske vokser op som kriminelle, og derfor har jeg gerne villet vise en anden virkelighed. Sagen er også den, at når man gang på gang får at vide, at man potentielt er et balladebarn, så begynder man måske selv at tro på det til sidst, siger Andrea Storm Henriksen. 


FilmFyn har støttet projektet med 900.000 kroner, og direktør Klaus Hansen er begejstret over resultatet.

- Det er en serie, man rent ud sagt bliver glad i låget over, fordi man ser, at der også er et andet Vollsmose, og den historie, synes jeg, er vigtig at fortælle, siger han. 

- Det er vigtigt for danskerne at få indblik i Vollsmose og i det her tilfælde børn i Vollsmose.

Lukker ikke øjnene

Selvom der er reelle problemer med bandekriminalitet i området, mener instruktøren ikke, at serien lukke øjnene for problemerne. 

- Jeg synes, vi har prøvet også at vise den dårlige side af Vollsmose. I serien ser man for eksempel også, at der er et skuddrab, og man ser, at Rida er involveret i en lille smule slåskamp, så jeg synes ikke, vi lukker øjnene for det. Og så skal man huske på, at det er en børneserie, og den virkelighed, vi har skildret, er børnenes virkelighed. Hvis man er ældre, så er det måske nogle andre ting, der foregår, siger Andrea Storm Henriksen. 

For Rida Aziz Al-Tamimi betyder det meget, at han gennem dokumentarserien kan komme til at fremstå som rollemodel for en hel bydel. 

- Jeg er virkelig stolt i dag. Det er jo noget, jeg gerne vil vise, og endelig kommer det ud, siger han lørdag aften til gallapremieren. 

Serien er fra søndag tilgængelig på DR Ultra.  

Vollsmose er mere end bare ghetto,vold og bandekonflikt. Det er budskabet i en ny dokumentarserie om den 12-årige dreng Rida fra Vollsmose, som drømmer om at blive professionel bokser.