I det fynske folks tjeneste

Bombetrussel: To 17-årige kræves sendt bag tremmer

To 17-årige er tiltalt for trusler på livet mod passagerer, trusler mod buschauffør og for uden grund at have forårsaget udrykning af myndighederne.

En dag i januar måtte rute 61 evakueres på grund af bombetrussel. På det tidspunkt kørte bussen til Tornbjerg. Foto: Anders Høgh

To 17-årige drenge står foran en retssag, der som udgangspunkt har rod i en periode med højrøstede ballademagere i Fynbus' rute 61.

Ifølge TV 2/FYNs oplysninger kulminerer en periode med uroligheder i bussen med, at de to drenge fremsætter en trussel. Det bekræfter direktør i Fynbus Carsten Hyldborg.

Ifølge Ekstra Bladet står der i anklageskriftet, at drengene stiger om bord på bussen, og den ene siger henvendt til buschaufføren: - Jeg har en bombe i min rygsæk, og den vil springe lige om lidt.

Derefter sagde den anden dreng: - Hørte du ikke, han sagde, at han har en bombe i sin rygsæk.

Tiltalt for trusler på livet

Ifølge avisen blev politiet alarmeret, bussen evakueret og de to 17-årige efterfølgende tiltalt for trusler på livet mod passagererne, trusler mod buschaufføren og for uden grund at have forårsaget udrykning af myndighederne.

Carsten Hyldborg oplyser til TV 2/FYN, at der i sagen indgår videoovervågning fra bussen.

Han oplyser desuden, at balladen i bussen efter episoden er stoppet, og at det var elever fra en skole på ruten. Han fortæller også at skolen på et tidspunkt havde ansatte til at følges med eleverne i bussen.

Anklager kræver fængsel

Sagen  er berammet til 1. november og ifølge Ekstra Bladet kræver anklageren de to 17-årige idømt fængselsstraffe, mens drengene nægter sig skyldige.

Læs også Bombetrussel mod OUH