I det fynske folks tjeneste

Bombetrussel i bus: - Det var bare for sjov

En joke sagt i kådhed fik tirsdag den konsekvens, at en teenager blev idømt 60 dages betinget fængsel.

00:21

Foto: Ditte Lunde. Forsvarer Morten W. Kamp inden retssagen.

1 af 2

En tankeløs bemærkning om bomber i en bus har tirsdag sat to drenge på anklagebænken ved Odense Byret. 

Den ene tiltalte erkendte, at have sagt: "Jeg har en bombe i min rygsæk." Det var dog bare for sjov, derfor nægtede han sig skyldig i at have fremsat trusler med et forsæt om at true.

Højrøstet bustur

Den 26. januar stod de to tiltalte M og A på bussen i Blangstedgård sammen med en del klassekammerater, da de lige havde fået fri fra 10. klasse.

Stemningen var højrøstet, og buschaufføren bad flere gange de unge om at dæmpe sig. På et tidspunkt bad han også nogle af skoleeleverne om at stige af bussen. Det gjorde to af dem så, og bussen forsætter. Det samme gjorde larmen, og uroen bliver ved. 

Tæt på Syddansk Erhvervsskole råbte M, at han havde en bombe i sin rygsæk.

- Jeg synes, det var lidt sjovt. Jeg havde slet ikke regnet med det kaos, som det medførte, udtaler M i retten. 

Efter den første trussel fra M skulle hans kammerat A have gentaget truslen. Han nægtede dog i retten, at skulle have udtalt sig sådan. 

Chaufføren tager truslen så alvorligt, at han stopper ved det nærmeste stoppested.  Her evakuerer han bussen og politiet ankommer. Her er M stukket af, men flere andre peger på ham som gerningsmand, da politiet afhører vidnerne. 

Sygemeldt chauffør

Buschaufføren blev senere sygemeldt, angiveligt på grund af episoden, og derfor har han fremsat krav om erstatning for svie og smerte på 6. 072 kroner. 

Der var indkaldt tre vidner i retten ud over buschaufføren. Alle tre var på daværende tidspunkt klassekammerater med de to tiltalte. To af dem huskede, at M råbte som han gjorde, mens ingen af dem husker, at A råbte noget. 

Ingen af dem tog truslen alvorligt. 

Selvom den tiltalte M ikke havde til hensigt at true, blev han alligevel idømt 60 dages betinget fængsel samt at skulle betale erstatningen til chaufføren og sagens omkostninger. 

Den anden tiltalte A blev frifundet, da det ikke kunne bevises, at han havde råbt noget.

00:49

- Min klient har valgt at modtage dommen, fortæller Morten W. Kamp, der er forsvarsadvokat fra Stage Advokatfirma i Fredericia.

Luk video