Bombetrussel lukker Odense Banegård til klokken 19

En person har ringet en bombetrussel ind mod Banegård Centret, og DSB har indstillet togtrafikken.

Julerejsende må væbne sig med tålmodighed nogle timer endnu, efter at en bombetrussel har lukket banegården i Odense.

- OBC (Odense Banegård Center, red) genåbnes tidligst klokken 19 efter bombetrussel, skriver Fyns Politi på Twitter.

Fyns Politi evakuerede midt på eftermiddagen banegården i Odense på grund af en indtelefoneret bombetrussel.

- Bombetrussel indtelefoneret mod OBC (Odense Banegård Center, red.) klokken 13.34 af engelsktalende mand. Bombe skulle sprænge klokken 15.00. Efterforskes p.t., skriver Fyns Politi på Twitter.

Der er ikke fundet nogen mistænkelig taske, oplyser vagtchef Kenneth Taanquist til Ritzau klokken 15, hvor der ikke er sprængt en bombe, som annonceret i bombetruslen.

Kort før klokken 16.30 ankom bombehunde til banegården, og de er i gang med at gennemsøge banegården og det tilhørende butikscenter.

Bombetruslen har lammet togtrafikken over Fyn og passagerer sidder strandet i tog på begge sider af Odense.

- Sidste tog, inden OBC (Odense Banegård Center, red.) lukkes, er toget klokken 14.46 mod Sjælland. Passagerer, der har planlagt rejse efter dette tog, bedes holde sig væk fra OBC, skriver Fyns Politi på Twitter.

DSB indstiller al togtrafik til banegården midt i den store julerejsedag, og togene holder stille mellem Nyborg og Tommerup på Fyn.

- Odense er et knudepunkt, og en dag som i dag har vi rigtig mange kunder, der rejser særligt fra København mod Odense og videre til Jylland, siger DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til TV2 News.

- I første omgang skal vi sikre, at vores tog holder ind, så vi kan få dem i gang igen hurtigst muligt, og som nummer to skal vi lave planer om, hvordan vi kan afvikle trafikken.

- Hvis vi er ude i, at det vil vare lang tid, skal vi have en plan B, fortæller Tony Bispeskov.