I det fynske folks tjeneste

Bøn populært på medicinstudiet

Det er blevet populært at være medicinstuderende og troende på samme tid. I Odense strømmer de studerende til møderne for Kristne Medecinere.

Mens mange andre studieretninger ikke har foreninger eller fællesskaber for kristne, samles flere og flere medicinstuderende til fællesbøn midt mellem kemiøvelser og anatomi.

- Foreningen er et stort hit. Der kommer op mod 25 studerende, når de mødes privat hver 14. dag for blandt andet at synge lovsange og holde andagt, fortæller initiativtager Heidi Fhær Larsen til Kristeligt Dagblad.

Også i Århus og København er der stigende interesse for bøn blandt de studerende på medicinstudiet, og ligesom i Odense kommer der også mange ikke-troende til møderne.

- Hvis der er et interessant emne, kommer nogle af vores klassekammerater også med. Da jeg begyndte på studiet, tog vi folk med i hånden. Men nu kommer der flere, som ingen af os har set før. Mange er interesseret i etiske emner, blandt andet fordi vi ikke får meget undervisning i etik, siger Lilia Bredtoft fra Københavns Universitet til avisen.