I det fynske folks tjeneste

Borgerne bestemmer: Penge til lokalområder i Odense

Mangler dit lokalområde en legeplads, en skaterpark, en Sankt Hans-fest eller noget helt andet, så er der mulighed for at søge penge til det hos Odense Kommune.

Odense Kommune har afsat en million kroner til projektet "Borgerne Bestemmer". Det går ud på, at borgere i fem lokalområder uden for bymidten kan søge hver 200.000 kroner til et projekt eller en begivenhed efter eget ønske.

Først skal borgerne nedsætte en arbejdsgruppe, som skal søge om pengene og efterfølgende fordele dem, hvis de får dem.

Arbejdsgrupperne skal søge om pengene inden den 3. april, og bagefter skal de selv stå for ideudvikling og afholde en afstemning samt realisere de valgte projekter - altsammen styret lokalt.

"Borgerne Bestemmer" har kørt siden 2014 og har blandt andet ført til etablering af en bevægelsespark i Bolbro, en skaterpark på Tingløkkeskolen i Dalum og en svævebane i Fredens Anlæg i Skibhuskvarteret.

- Vi har så mange ildsjæle og engagerede borgere i Odense, at vi simpelthen skal udvide og udvikle lokale initiativer. Der er kommet utroligt spændende resultater ud af "Borgerne Bestemmer" i de foregående år, og jeg er overbevist om, at det vil forsætte, siger by- og kulturrådmand, Jane Jegind, Venstre.

Formålet med projektet er at styrke lokalt fællesskab og skabe engagement i lokalområderne. Samtidig skal det styrke en demokratisk proces, hvor borgerne selv afgør, hvad deres lokalområde har brug for.

Ansøgningsskema til "Borgerne Bestemmer" findes her.

Læs mere om "Borgerne Bestemmer".